Stockholm

Mutskandalen: "3 miljoner gömdes i en nallebjörn"

1 av 3
. Foto: Victor R. Caivano/AP/SCANPIX
2 av 3
. Foto: Czarek Sokolowski/AP/SCANPIX
3,15 miljoner transporterades i en nallebjörn.
3 av 3
3,15 miljoner transporterades i en nallebjörn. Foto: Jessica Gow/SCANPIX

Fifa har de senaste veckorna skakats av maskopianklagelser och korruptionsskandaler. Kaos är granne med gud och nu blir även Uefa indraget i fotbollsvärldens mörka sida.


Läs mer
Satt på bevisen i tre år

Spyros Marangos har tillkännagett att han kom över bevisen för tre år sedan, men först nu har han bestämt sig för att sätta press på Uefa.

Samtidigt väljer Uefa att besvara anklagelserna genom att ställa ett ultimatium mot cyprioten. Lämna ut bevisen inom 48 timmar, eller bli anklagad för förtal.

BUKAREST. Agenter från den rumänska polisens enhet mot korruption har nu inlett en formell utredning mot delegater inom Uefa.

Utredningen kretsar kring att några delegater med rösträtt inom kommittén som utser värdnationen av fotbolls-EM ska ha mottagit gåvor och pengar för att på så sätt köpa rösterna.

Enligt uppgifter är det en ledamot för det rumänska förbundet som står anklagad.

Enligt cypriotiska förbundets kassör ska mutorna ha betalats ut och transporterats i en nallebjörn.

Sammanlagt 3,15 miljoner kronor ska ha betalats ut för att övertala de mutade att rösta på Polen och Ukraina som arrangör för EM-slutspelen.

Anklagelserna kommer från Spyros Marangos, kassör på Cyperns fotbollsförbund. Han uppger att han kan bevisa att delegaterna ska ha mottagit mutor.

Dock vill inte Marangos lämna ut bevisen, då han fruktar för tre vittnens liv. Han är endast beredd att gå till en europeisk domstol, via antingen EU eller Uefa.

Se när Polen och Ukraina släppte logan till EM-slutspelet.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.