Tisdag 20 Apr
Stockholm

Här får Sverige sin sköna revansch

1 av 2
2 av 2

Sverige fick sin revansch från förnedringen mot Holland - och spelade oavgjort mot Tyskland

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så har det gått tidigare:

Sverige har mött tyskarna två gånger under 2000-talet. I åttondelsfinalen i VM 2006 där svenskarna blev överkörda och låg under med 2-0 redan efter tolv minuter.

Några månader senare möttes de igen och även den gången blev det förnedring. I Gelschenkirsen vann hemmalaget med 3-0 efter att måltjuven Miroslav Klose och Bernd Schneider gjorde målen.

GÖTEBORG. Det svenska försvaret var under all kritik mot Holland. I dag lyfte de sig rejält - och såg till att Sverige kunde hålla nollan och spela 0-0 mot ett ungt Tyskland.

Men det var inte det anfallsglada svenska landslaget som stegade ut på Ullevis gräsmatta. I stället lät man tyskarna hålla i bollen och kontrollera mötet - ett spel som Sverige, med Erik Hamrén i spetsen, inte alltid förespråkar.

I kväll var det ett undantag.

– Möter vi nummer tre i världen så ska vi inte kanske tro att vi ska dominera hela tiden. Jag är väldigt, väldigt nöjd, säger förbundskaptenen till Kanal 10 direkt efter matchen.

Svenskarna var dock inte alls ofarliga. Speciellt inte i den första halvleken, då Sverige skapade en rad halvchanser som kanske borde ha förvaltats på ett bättre sätt.

I den andra halvan skulle dock tyskarna ta över matchen nästan helt och hållet och tryckte på rejält för att spräcka dödläget.

Ett mål som dock aldrig skulle komma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela