Lars Lagerbäck på väg tillbaka till den internationella fotbollen.
Lars Lagerbäck på väg tillbaka till den internationella fotbollen. - Foto: Rick Bowmer/AP/SCANPIX

Lagerbäck har landat i Storbritannien

Lars Lagerbäck är på väg att göra comeback som förbundskapten. Den här gången för en av storbrittaniens mest talangfulla nationer.


Lars Lagerbäcks tid i Nigeria

Den 27:e februari 2010 skrev Lars Lagerbäck på ett femmånaderskontrakt med Nigeria. Tanken var att han skulle leda landslaget till ett VM-succé.

Men "The Super Eagles" hamnade i svår grupp tillsammans med Argentina, Grekland och Sydkorea. Till slut hamnade de sist, med endast en inspelad poäng.

Trots det var det många som ville se svensken förlänga sitt kontrakt och var nöjda med hans insats. Någon fortsättning blev det dock inte för svensken, som valde att ta sitt pick och pack och lämna landet.

CARDIFF. Lars Lagerbäck kan vara på väg tillbaka till landslagsfotbollen. Den här gången med Wales.

Enligt BBC befann sig 62-åringen under fredagsmorgonen i Cardiff för att förhandla om ett eventuellt avtal.

Den forne svenske förbundskaptenen valde efter sommarens VM-slutspel att inte förlänga kontraktet med dåvarande arbetsgivaren Nigeria.

Lagerbäck återvände då till sin stående tjänst på svenska fotbollförbundet där han varit ansvarig för analyser kring svenska klubbars elitsatsningar.

Nu är han på väg tillbaka till den internationella fotbollen.

– På pappret är det ett intressant jobb, samtidigt vill du veta hur organisationen ser ut och liknande säger Lars Lagerbäck till BBC.

Lagerbäck kan då ta över ett talangfullt lag med spelare som Manchester Citys anfallare Craig Bellamy, Arsenals skadade mittfältare Aaron Ramsey men framförallt Tottenhams vänsterbreddare Gareth Bale.

Har diskuterat med Ian Rush

Lagerbäck har varit i kontakt med Liverpools gamla anfallare Ian Rush, som för närvarande är en del av det walesiska förbundet.

– Jag har träffat Ian Rush och då diskuterade vi mycket kring hur walesisk fotboll ser ut och hur den kan bli bättre, säger Lagerbäck.

Samtidigt medger han att det är mycket jobb som måste göras om det talangen ska mogna och ta landslaget till VM-slutspel.

– Det är mycket som måste göras om de är intresserade. Men det får vi vänta och se om de verkligen är, säger Lagerbäck om det walesiska förbundet.

/
/
/
bbc
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!