Sheikha Moza bint Nasser al-Missned anländer efter utnämnelsen i Zürich.
1 av 3
Sheikha Moza bint Nasser al-Missned anländer efter utnämnelsen i Zürich. - Foto: OSAMA FAISAL/AP/SCANPIX
Qatar firar Fifa:s kontroversiella beslut.
2 av 3
Qatar firar Fifa:s kontroversiella beslut. - Foto: OSAMA FAISAL/AP/SCANPIX
Innevånare i Qatar firar.
3 av 3
Innevånare i Qatar firar. - Foto: OSAMA FAISAL/AP/SCANPIX

Mamman: "Jag ville ge henne namnet för att fira med landet"

Qatar blev något oväntat tilldelat arrangörskapet till VM 2022, vilket skapade ringar i vattnet få kunde vänta sig. Nu kommer nästa underliga beslut, en nybliven mamma döper barnet efter världen mest skandalomsusade organ?


DOHA. I kölvattnet av det enormt kontroversiella beslutet från Fifa att tilldela Qatar VM 2022, har mängder med olika sätt att fira sipprat genom det globala mediebruset.

Bland annat ska ett telecomföretag givit ut 2 022 gratis minuter att ringa för till sina kunder.

Men det kanske mest uppseendeväckande var en moder som döpte sitt barn till, hör och häpna - Fifa Al Shimmari - rapporterar Gulfnews.

– Min make och jag bestämde oss för ett halvår sedan att döpa vår dotter till Dana, men när jag gick igenom förlossningen kom nyheten om att Qatar blivit värdland för VM, och vi ville vara en del av festligheterna så vi bestämde oss för att döpa henne till Fifa, säger modern.

Den stora frågan man måste ställa sig inför namnet är när VM väl kommer till Qatar, om Fifa kommer åtala familjen Al Shimmari för att de ska ha vandaliserat organisationens varumärke? Den exekutiva kommittén består ju trots allt, uteslutande av män.

Se delar av Qatars presenation inför den manliga kommittén här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!