Nu är det bara att hoppas att Hamrén inte går på skojarens och hans bedrägerier.
1 av 3
Nu är det bara att hoppas att Hamrén inte går på skojarens och hans bedrägerier. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
"Psycic".
2 av 3
"Psycic". - Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/SCANPIX
Uri Geller var länge en av vetenskapsvärldens mest föraktade män.
3 av 3
Uri Geller var länge en av vetenskapsvärldens mest föraktade män. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Storbedragaren: "Jag vill hjälpa Hamrén"

Uri Geller har i över trettio år lurat naiva människor att han besitter övernaturliga krafter. Nu vill Geller hjälpa det svenska landslaget att nå nya framgångar.


Gellers juridiska tvister

Uri Geller har under hela sin karriär fått utstå massiv kritik för sina påstående om att han besitter övernaturliga krafter. Allt från Gellers, böja-på-skedar till att han målat av en människas tanke har bevisats vara rena trolleritrick.

För att komma åt problemet med kritiken har Geller startat mängder med juridiska processer mot de som gått hårdast mot honom.

Bland annat Victor J. Stenger och Paul Kurtz föll in under israelens skottglugg efter deras kritiska bok. Men Geller blev tvungen att ge upp och betala ut över 130 000 kronor till författarna och bokens förlag.

Dessutom har Gellers psykiska krafter tagit sig en än större törn. När Timex Corporation visade en reklamfilm föreställandes en illusionist som böjde en sked, stämde israelen företaget. Det hela slutade med att Geller fick betala över en miljon kronor i skadestånd till Timex Corporation.

STOCKHOLM. En av världens mest kända bedragare, Uri Geller, har nu gått ut och deklarerat att han vill hjälpa det svenska landslaget i allmänhet och Eric Hamrén i synnerhet.

Geller, som gjorde sig känd genom att påstå att han med tankens kraft bland annat kunde böja skedar, befinner sig nu i Stockholm för att spela in ett program med Kanal 5. Israelen har under sin långa karriär lurat en hel värld till att tro att han verkligen besitter övernaturliga krafter, däribland det engelska landslaget.

– Det var under EM 1996, när England mötte Skottland, som jag hyrde en helikopter och flög runt Wembley, berättar Geller för Aftonbladet.

– Skottland fick straff och jag väntade till Gary McAllister la ner bollen och sedan sa jag "one-two-three-move!".

Bollen ska därefter ha rört på sig så pass mycket att McAllister missade straffen.

Nu vill alltså Geller komma i kontakt med Hamrén för att hjälpa det svenska landslaget till nya framgångar. Och han tror att Hamrén inte skulle tacka nej.

– Man kan se på hans ansikte att han är öppen för nya intryck. De flesta tränarna i fotbollen är inte alls på det sättet, de vill inte ta hjälp utifrån, säger Geller när Aftonbladet visar upp en bild på Hamrén.

Hånad och kritiserad

Uri Geller har genom sin karriär gjort sig känd som en så kallad "psycic". Men vetenskapsvärlden har konstant försökt få stopp på israelens framfart och falska marknadsföring. Så sent som för ett år sedan valde Geller att ta avstånd från sina tidigare påståenden. Något som ändå inte fått kritikerna att applådera eller förlåta den tidigare avskydde mannen.

– Det är försent Geller, säger illusionisten och vetenskapsmannen, James Randi, som under mer än trettio år ägnat sig åt att exponera "psycics". Däribland Geller.

– Du har förstört alldeles för många karriärer och fått mängder av universitet att spendera alldeles för mycket pengar på att forska kring dina falska påståenden, för att du ska återfå någon slags respekt.

Nu är det bara att hoppas att Hamrén inte faller in i den "magiska" fällan, byta Zlatan Ibrahimovic mot Uri Geller?

James Randi exponerade Geller på Johnny Carsons massivt stora talkshow.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!