Stockholm

Trögstartat Sverige vann över värdnationen

Tobias Hysén gav Sverige ledningen.
1 av 5
Tobias Hysén gav Sverige ledningen. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Här firar Göteborgspågen sitt mål.
2 av 5
Här firar Göteborgspågen sitt mål. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Marcus Berg blev även han målskytt under 2-0 segern över värdnationen.
3 av 5
Marcus Berg blev även han målskytt under 2-0 segern över värdnationen. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
4 av 5
. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
5 av 5
. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Det svenska landslaget befinner sig som bekant på charterön Cypern för ett träningsläger inför de stundande EM-kvalmatcherna. Under tisdagen stod värdnationen för motståndet i en match svenskarna bara skulle vinna.


Läs mer
Sveriges startelva:

Sveriges startelva: Johan Wiland - Adam Johansson, Jonas Olsson, Michael Almebäck, Oscar Wendt - Rasmus Elm, Pontus Wernbloom - Tobias Hysén, Ola Toivonen, Martin Olsson - Marcus Berg.

Ersättare: Johan Dahlin - Joel Ekstrand, Pierre Bengtsson, Jimmy Durmaz, Sebastian Eriksson, Alexander Gerndt.

NICOSIA. Det svenska landslaget var återigen i aktion under tisdagskvällen. Cypern stod för motståndet i den mindre prestigefyllda träningsturneringen "Cypern Cup". Och den svenska startelvan liknade mer ett U21-betonat landslag än elva män vars uppgift är att bli samspelta inför de stundande tuffa EM-kvalmatcherna.

Som bekant var det sedan tidigare klart att Zlatan Ibrahimovic inte skulle komma till start. Däremot stod det inte klart att den svenske superstjärnan skulle lysa så betänkligt med sin frånvaro.

Den första kvarten var det ett rejält stressat svenskt lag som försökte få ordning på spelet. Men cyprioterna pressade högt upp och spelade med en sedvanlig frenesi. Men likt de flesta mindre nationer tröt till slut orken och svenskarna kunde äntligen ta kommandot i matchen.

Något som slutligen gav resultat.

Ett magnifikt inlägg från högerkanten letade sig fram till IFK Göteborgs anfallare Tobias Hysén som från nära håll inte gjorde något misstag.

Efter det hade svenskarna fullständigt koll på matchen med undantag från några snabba omställningar från de blåvita krigarna. Ställningen när första halvlek spelats färdigt var 2-0 efter ytterligare ett svenskt mål från Marcus Berg.  Bäst på plan efter de första 45 minuterna var utan tvekan Martin Olsson och målskytten Hysén.

I den andra halvleken kretsade det svenska spelet mer kring experimentella försök och nygenomtänkta taktiska försök. Martin Olsson byttes ut till förmån för Alexander Gerndt, vilket ledde till att den allsvenska skyttekungen blev förpassad till vänsterkanten. En position som tydligt inte passade honom.

Redan efter tre minuter på plan hade Gerndt kopiöst misslyckats med två fina chanser till vassa inlägg. Efterhand valde därmed mittfältet, anförda av en för dagen duktig Pontus Wernbloom, att fördela bollarna nästan uteslutande längs med högerkanten där Hysén huserade.

Matchen slutade 2-0 till Sverige som i åtminstone 45 minuter under morgondagen kan få njuta av att lagkaptenen och världsstjärnan "Ibra" äntrar scenen och visar för det svenska folket att vi fortfarande kan hoppas om en plats till Europamästerskapen i Ukraina och Polen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.