Antoine: "Har Zlatan för mycket makt?"

- 10/02/2011, 09:31 -
Zlatan Ibrahimovic tillsammans med sina adepter.
1 av 4

Zlatan Ibrahimovic tillsammans med sina adepter.

Petros Karadjias/AP/SCANPIX

2 av 4

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

3 av 4

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

4 av 4

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Peter Antoine har nu myntat det nya uttrycket för hur man ska se på den underliga sits som Erik Hamrén ser ut att ha hamnat i. "Zlaeri" är det nya begreppet för hur folk ska se på maktförskjutningen i det svenska landslaget.

NICOSIA. Under onsdagskvällen spelade Sverige så final i den mindre prestigefyllda träningsturneringen "Cypern Cup".

Matchen mot Ukraina slutade som bekant oavgjort, men innan de två nationerna drabbade samman inleddes en debatt kring det svenska landslaget.

– Hur mycket makt har egentligen Zlatan Ibrahimovic? frågade sig Nyheter24:s fotbollsexpert och tillika bloggare, Peter Antione.

– Är det så att det Erik Hamrén inte har det yttersta ansvaret att välja vilka spelare som kommer till start i matcherna?

Startelvan i finalen innehöll inga större överraskningar från uppställningar i de EM-kvalmatcher som spelats än så länge. Möjligtvist saknades Ola Toivonen, men hollandsproffset hade redan nästan 90 minuter från drabbningen mot Cypern.

Antoine frågar sig om det möjligtvis är så att landslaget utvecklats till ett "Zlaeri", där Ibrahimovic styr och ställer tillsammans med förbundskaptenen Erik Hamrén.

Konsekvenserna menar Antoine är att fotbollssverige inte kommer utveckla tillräckligt med unga spelare för att kunna stå pall i den internationella fotbollen.

– Om man väljer att ta med så många unga spelare, hur kan man då aktivt välja att kalla det ena laget för "b-lag" och det andra för "a-lag". När jag tränade såg man till att det fanns max tre till fyra unga spelare som de äldre i laget tog hand om, inte som det ser ut nu i den svenska truppen.

Se höjdpunkter från onsdagens träningslandskamp: