Didier Drogba vill leda de ivorianska styrkorna även i nästa VM.
1 av 3
Didier Drogba vill leda de ivorianska styrkorna även i nästa VM. - Foto: REBECCA BLACKWELL
Drogbla förbli sitt landslag trogen.
2 av 3
Drogbla förbli sitt landslag trogen. - Foto: Darko Bandic
Chelseastjärnan siktar på fler mästerskap med sitt Elfenbenskusten.
3 av 3
Chelseastjärnan siktar på fler mästerskap med sitt Elfenbenskusten. - Foto: Kirsty Wigglesworth

Drogba fortsätter i landslaget - siktar på VM

Den ivorianska storstjärnan Didier Drogba ryktades avsluta sin landslagskarriär i och med landskampen mot Mali i tisdags. Landslagskaptenen förnekar dock ryktet och lovar samtidigt att finnas tillgänglig till nästa världsmästerskap.


Elfenbenskustens VM 2010

Sven-Göran Eriksson satt som förbundskapten för det ivorianska fotbollslandslaget i världsmästerskapet i Sydafrika. Lagkaptenen Didier Drogba ledde sina landsmän till en oavgjord match mot Portugal, förlust mot Brasilien och vinst mot Nordkorea. Fyra poäng räckte inte till att ta sig vidare och ivorianerna fick därmed åka hem tomhänta.

LONDON. Elfenbenskustens stora stjärna och lagkapten Didier Drogba ryktades spela sin sista match med landslaget i tisdags, då Mali besegrades med 1-0 i Frankrike. Målet i den matchen assisterades av just Drogba, som nu alltså förnekar ryktet om att han skulle sluta spela i landslaget.

- Jag är inte i slutet av min karriär i ivorianska landslaget, säger Drogba till BBC.

- Jag kommer också att spela mitt tredje världsmästerskap i Brasilien 2014. Om jag får en förfrågan, kommer jag att tacka ja.

Chelseas fruktade målspruta försäkrade sedan alla supportrar hemma i Elfenbenskusten om att han kommer att delta i Afrikanska Mästerskapen både 2012 och 2013 också.

- Den dagen jag pensionerar mig från internationell fotboll kommer jag ta ett värdigt farväl av fansen. Jag skulle aldrig smyga iväg på mina tår, avslutar han.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!