Rafael van der Vaart öppnade målskyttet redan i den åttonde minuten.
Rafael van der Vaart öppnade målskyttet redan i den åttonde minuten. - Foto: Balazs Czagany/AP/SCANPIX
Holland hade stor show mot Ungern.
Holland hade stor show mot Ungern. - Foto: Bela Szandelszky/AP/SCANPIX

Holland vann sin femte raka EM-kvalmatch efter 4-0-segern mot Ungern.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (8) Rafael van der Vaart, 0-2 (45) Ibrahim Afellay, 0-3 (54) Dirk Kuyt, 0-4 (62) Robin van Persie

Varningar:

Ungern: Vladimir Koman, Akos Elek, Vilmos Vanczak, Zoitan Liptak

Holland: Robin van Persie

BUDAPEST. Holland hade inga problem med att besegra Ungern på Ferenc Puskas-stadion.

Superstjärnan Wesley Sneijder låg bakom matchens första mål. Inter-spelaren passade fram till Rafael van der Vaart som sköt in bollen bakom Gabor Kiraly.

Precis före halvtidsvilan hittade Gregory van der Wiel in till Ibrahim Afellay som efter en elegant mottagning dunkade in 2-0.

Briljerade i den andra halvleken

I den andra halvleken briljerade Holland. Dirk Kuyt gjorde 3-0 efter 54:a minuters spel och kort därefter fastställde Robin van Persie slutresultatet till 4-0.

- De var bra, återigen gör de mål på första riktiga anfallet. Holland är skickliga, det är bara att erkänna, säger Sveriges förbundskapten Erik Hamrén till TV4 Sport.

Fem raka segrar

I och med segern har Bert van Marwijks gäng vunnit fem raka matcher och toppar gruppen på 15 poäng.

- Holland var ju favoriter innan vi startade och det har inte minskat. De är storfavoriter att vinna helt enkelt, säger Hamrén om gruppen.

Sverige ligger trea med tre poäng upp till Ungern som har en match mer spelad.