Morten Gamst Pedersen omfamnar 1-1-målskytten, Erik Huseklepp.
1 av 2
Morten Gamst Pedersen omfamnar 1-1-målskytten, Erik Huseklepp. - Foto: Peter Morrison/AP/SCANPIX
Egil "Drillo" Olsen har förvandlat sin fotbollsfilosofi.
2 av 2
Egil "Drillo" Olsen har förvandlat sin fotbollsfilosofi. - Foto: Aas, Erlend/AP/SCANPIX

"Drillos" drillande gav norrmännen poäng i supermatchen

Den legendariske norske tränaren har förändrat sin syn på fotboll. Under lördagskvällen spelade Norge offensiv, härlig och underhållande fotboll mot Danmark. Samtidigt stod "Drillo" på sidlinjen utan sina klassiska stövlar.


OSLO. Den norske förbundskaptenen, Egil "Drillo" Olsen, har aldrig varit känd som den frejdiga fotbollens stora förespråkare. Det har snarare handlat om statistiskt underbygg fotboll, där det gällde att få bollen till motståndarnas straffområde så fort som möjligt.

Men nu kan man möjligtvis behöva revidera den klassiska fördomen mot "Drillo".

Norge spelade med en underbar fart, snyggt passningsspel och väl etablerade taktiska löpningar från samtliga i laget mot danskarna.

Supermatchen mellan Norge och Danmark blev en sanslöst spännande historia. En match där danskarna dock tog ledningen genom Dennis Rommedahl genom ett ruggigt vackert skott en bit utanför straffområdet.

Men den norska publiken som härdade i den polarcirkelkalla aftonen fick även dem jubla. Olsens drillande gav norrmännen ett ypperligt läge att krossa danskarnas framfart. "Drillo", som inte ledde sitt lag med de legendariska stövlarna, gjorde ett byte som förändrade hela upplägget.

Steffen Iversen klev av gräsmattan och in kom den tekniske Erik Huseklepp. Ett byte som vände matchen fullständigt och kvitteringen lät sig inte väntas. Genom ett ruggigt vackert anfall lyckades Brannliraren med teknisk briljans och en gnutta tur trycka in bollen bakom Thomas Sörensen. Ett mål som även blev matchens sista.

Norge befäster därmed sin position i toppen av grupp H i EM-kvalet. Danmark halkar däremot allt längre bort från avancemang till europamästerskapet 2012.

/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.