Lördag 8 Maj
Stockholm

"Drillos" drillande gav norrmännen poäng i supermatchen

Morten Gamst Pedersen omfamnar 1-1-målskytten, Erik Huseklepp.
1 av 2
Morten Gamst Pedersen omfamnar 1-1-målskytten, Erik Huseklepp. Foto: Peter Morrison/AP/SCANPIX
Egil "Drillo" Olsen har förvandlat sin fotbollsfilosofi.
2 av 2
Egil "Drillo" Olsen har förvandlat sin fotbollsfilosofi. Foto: Aas, Erlend/AP/SCANPIX

Den legendariske norske tränaren har förändrat sin syn på fotboll. Under lördagskvällen spelade Norge offensiv, härlig och underhållande fotboll mot Danmark. Samtidigt stod "Drillo" på sidlinjen utan sina klassiska stövlar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

OSLO. Den norske förbundskaptenen, Egil "Drillo" Olsen, har aldrig varit känd som den frejdiga fotbollens stora förespråkare. Det har snarare handlat om statistiskt underbygg fotboll, där det gällde att få bollen till motståndarnas straffområde så fort som möjligt.

Men nu kan man möjligtvis behöva revidera den klassiska fördomen mot "Drillo".

Norge spelade med en underbar fart, snyggt passningsspel och väl etablerade taktiska löpningar från samtliga i laget mot danskarna.

Supermatchen mellan Norge och Danmark blev en sanslöst spännande historia. En match där danskarna dock tog ledningen genom Dennis Rommedahl genom ett ruggigt vackert skott en bit utanför straffområdet.

Men den norska publiken som härdade i den polarcirkelkalla aftonen fick även dem jubla. Olsens drillande gav norrmännen ett ypperligt läge att krossa danskarnas framfart. "Drillo", som inte ledde sitt lag med de legendariska stövlarna, gjorde ett byte som förändrade hela upplägget.

Steffen Iversen klev av gräsmattan och in kom den tekniske Erik Huseklepp. Ett byte som vände matchen fullständigt och kvitteringen lät sig inte väntas. Genom ett ruggigt vackert anfall lyckades Brannliraren med teknisk briljans och en gnutta tur trycka in bollen bakom Thomas Sörensen. Ett mål som även blev matchens sista.

Norge befäster därmed sin position i toppen av grupp H i EM-kvalet. Danmark halkar däremot allt längre bort från avancemang till europamästerskapet 2012.

Kommentera
Kopiera länk
Dela