Lagkamraten: "Nu är han störst genom tiderna"

- 28/03/2011, 09:46 -
Xavi tillsammans med spanska landslagskamraten Carles Puyol.
1 av 3

Xavi tillsammans med spanska landslagskamraten Carles Puyol.

Luca Bruno/AP/SCANPIX

2 av 3

Siu Wu/AP/SCANPIX

Xavi är nu bäst genom tiderna uppger David Villa.
3 av 3

Xavi är nu bäst genom tiderna uppger David Villa.

Ivan Fernandez/AP/SCANPIX

Lagkamraten i både det spanska landslaget som Barcelona hyllar nu den kortvuxna speldirigenten Xavi till skyarna.

BARCELONA. Det råder väl inte längre någon tvekan om att Xavier Hernández Creus är en snubbe med hygglig koll på fotboll.

Tack vare en sällan skådad spelförståelse och millimeterprecisa passningar har den lille katalanen levererat i match efter match och har lagt fotbollsvärlden för sina fötter.

Att han nämns i förbifarten som Barcelonas just nu bäste spelare är inte mer än rätt. Dirigenten på mittfältet manar sina trupper till stordåd, pekar var de ska springa och sen slänger i väg ett chockcresendo som får motståndarna att falla. Fråga bara David Villa:

– Han är den i särklass viktigaste spanska fotbollsspelaren genom alla tider, säger den nyss blivne spanske målkungen under en presskonferens.

– Ingen har någonsin varit bättre än vad Xavi är just nu.

Med andra ord är alltså Xavi en större fotbollspelare än både sin mentor, läromästare och nuvarande manager - Pep Guardiola.

Huruvida resterande spanska lagkamrater är av samma åsikt förtäljer inte historien. Däremot kommer det att bli intressant att se vad för slags falsk ödmjukhet som den lille spanjoren kommer att visa upp efter lagkamratens hyllningar.

Håll utkik efter klyschor som "laget är nyckeln" eller "jag har mina medspelare att tacka för min fina form".