Söndag 16 Maj
Stockholm

"Träningslandskamper är meningslösa"

Frågan är dock om Ferguson är ironisk eller har en poäng? Han tillkännagav sina åsikter i samband med en resa till USA där han promotar Uniteds framtida sommarturné.
1 av 2
Frågan är dock om Ferguson är ironisk eller har en poäng? Han tillkännagav sina åsikter i samband med en resa till USA där han promotar Uniteds framtida sommarturné. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Sir Alex Ferguson har inte gjort sig känd som en människa som klär ord. Nu hävdar han att träningslandskamper är "a waste of time".
2 av 2
Sir Alex Ferguson har inte gjort sig känd som en människa som klär ord. Nu hävdar han att träningslandskamper är "a waste of time". Foto: Claude Paris/AP/SCANPIX

Manchester Uniteds legendariske manager har nu fått ett nytt raseriutbrott. Denna gång riktar sig ilskan mot träningslandskamper.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sommarturnén

Manchester United ska till sommaren spela sammanlagt fem matcher mot amerikanskt och sydamerikanskt motstånd.

Tanken med resan har årligen varit att stärka klubbens varumärke i Nordamerika och därmed befästa sin position som kanske världens mest älskade lag.

Enligt uppgifter är det nu drygt fem procent av jordens befolkning som har United som sitt favoritlag.

BOSTON. Sir Alex Ferguson är en man vars mun i tid och otid ventilerar det många är beredda att hålla med om - men som många inte vågar säga.

– Träningslandskamper är ett gigantiskt slöseri med tid, säger han nu enligt The Guardian och fortsätter:

– Jag kan förstå det grundläggande syftet med det, att låta trupperna smälta samman. Att låta förbundskaptenerna forma spelarna. Men när sju till åtta spelare tackar nej till varje match, vad finns det då för anledning att spela?

Ironi?

Det har under en längre tid pågått en stor debatt mellan fotbollsklubbar och de internationella förbunden. Grundfrågan är om exempelvis det Svenska Fotbollförbundet ska ersätta Milan om Zlatan Ibrahimovic skadar sig i en betydelselös match mot Cypern?

Till historien hör att den legendariske Manchester United-managern just nu befinner sig i USA. Anledningen till resan är att han ska promota en ny sommarturné för United.

Till sommaren ska således de mesta mästarna spela fem fullständigt meningslösa träningsmatcher bara för att höja varumärkets värde på andra sidan Atlanten. Men trots att hyckleriklockorna klämtar är det inget som stoppat Ferguson från att få ett raseriutbrott - någonsin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela