Spanjorerna har därmed möjlighet att bli världsmästare, europamästare och nu även sydamerikanska mästare.
1 av 2
Spanjorerna har därmed möjlighet att bli världsmästare, europamästare och nu även sydamerikanska mästare. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Spanien kommer att ställas mot Argentina om de skulle gå med på förslaget.
2 av 2
Spanien kommer att ställas mot Argentina om de skulle gå med på förslaget. - Foto: Ivan Fernandez/AP/SCANPIX

Spanien flyttar till Sydamerika

Spanien har blivit erbjudna att ställa upp i Copa de America.– Vi vill inte utesluta något ännu, säger förbundsbasen.


Copa de America

Sommarens stora fotbollsfest kommer att utspela sig i Argentina. Copa de America spelas för 43:e gången.

Turneringen anordnas av Argentina som även är enorma förhandsfavoriter. Men frågan är om inte brassarnas rutin eller Uruguays frenetiskt arbetande lag kommer plocka hem titeln?

MADRID. Världsmästarna och tillika europamästarna, Spanien, överväger nu noggrant en inbjudan om att få ställa upp i de Sydamerikanska mästerskapen.

– Vi kan nu bekräfta att vi har fått in en officiell inbjudan om att ställa upp i Copa de America, och vi vill just nu inte tacka nej, säger spanska förbundsbasen Angel Maria Villar.

Spanien skulle i så fall ersätta Japan som drog sig ur sommarens mästerskap till följd av den stora jordbävningen som drabbade landet. Världsmästarna kommer därför att placeras i grupp A, tillsammans med Argentina, Colombia och Boliva.

– Jag vill inte utesluta någonting. Speciellt inte när frågan ställts med sådan affektion och kärlek. Men samtidigt finns det mängder med svårigheter vi måste få diskutera, avslutar Villar för The Guardian.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!