Lars-Olof Mattsson tränade år 2010 FC Trollhättan i Superettan. Nu får han fortsätta i Sierra Leone.
1 av 2
Lars-Olof Mattsson tränade år 2010 FC Trollhättan i Superettan. Nu får han fortsätta i Sierra Leone. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Mohamed Bangura var AIK:s bäste spelare i Allsvenskan 2010.
2 av 2
Mohamed Bangura var AIK:s bäste spelare i Allsvenskan 2010. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Banguras tränare: "De gjorde allt för att sätta knivar i ryggen på mig"

Mohamed och Teteh Bangura får behålla sin svenske förbundskapten. Detta trots dåliga resultat och interna stridigheter.


Sierra Leone-spelare i Sverige

Christian Caulker, Västerås

Ibrahim Koroma, Trelleborg

Ibrahim Khalil Tahini, Oddevold

Alusine Kamara, Motala AIF

Sheriff Suma, Jönköping Södra

Ibrahim Teteh Bangura, AIK

Mohamed Bangura, AIK

FREETOWN. Det har blåst rejält kring Sierra Leone och förbundskaptenen Lars-Olof Mattsson. Inte nog med att laget förlorade mot Niger med 1-3 i kvalet till de afrikanska mästerskapen. Man har även drabbats av interna stridigheter.

Christian Cole var förbundskapten innan Mattsson men degraderades till assisterande tränare när svensken anställdes. Ett beslut som fick konsekvenser.

- De båda (Cole och målvaktstränaren Alison Conteh reds.anm) gjorde allt för att sätta knivar i ryggen på mig. De krånglade vid byten och försökte splittra spelartruppen så mycket det gick, säger Mattsson till Expressen om matchen mot Niger.

På tisdagen hölls ett rättegångsliknande möte mellan landslagsledningen och idrottsministern Paul Kamara. Christian Cole fick kort och gott sparken på mötet och lämnade genast rummet. Efter honom följde även Alison Conteh.

Mattsson är nu hemma i Uddevalla igen och ska i maj återvända till Sierra Leone för hemmareturen mot Niger. Med sig kommer han då att ha två svenska assisterande tränare, ett råd han fått av Lars Lagerbäck.

- Vilka det blir får vi se, men några har redan anmält intresse, säger Mattsson, som får vara kvar som förbundskapten åtminstone till november.

I Sierra Leones landslag återfinns AIK-spelarna Mohamed och Teteh Bangura.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!