Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Banguras tränare: "De gjorde allt för att sätta knivar i ryggen på mig"

Lars-Olof Mattsson tränade år 2010 FC Trollhättan i Superettan. Nu får han fortsätta i Sierra Leone.
1 av 2

Lars-Olof Mattsson tränade år 2010 FC Trollhättan i Superettan. Nu får han fortsätta i Sierra Leone.

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Mohamed Bangura var AIK:s bäste spelare i Allsvenskan 2010.
2 av 2

Mohamed Bangura var AIK:s bäste spelare i Allsvenskan 2010.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Sport | 07/04/2011 15:06

Mohamed och Teteh Bangura får behålla sin svenske förbundskapten. Detta trots dåliga resultat och interna stridigheter.

FREETOWN. Det har blåst rejält kring Sierra Leone och förbundskaptenen Lars-Olof Mattsson. Inte nog med att laget förlorade mot Niger med 1-3 i kvalet till de afrikanska mästerskapen. Man har även drabbats av interna stridigheter.

Christian Cole var förbundskapten innan Mattsson men degraderades till assisterande tränare när svensken anställdes. Ett beslut som fick konsekvenser.

- De båda (Cole och målvaktstränaren Alison Conteh reds.anm) gjorde allt för att sätta knivar i ryggen på mig. De krånglade vid byten och försökte splittra spelartruppen så mycket det gick, säger Mattsson till Expressen om matchen mot Niger.

På tisdagen hölls ett rättegångsliknande möte mellan landslagsledningen och idrottsministern Paul Kamara. Christian Cole fick kort och gott sparken på mötet och lämnade genast rummet. Efter honom följde även Alison Conteh.

Mattsson är nu hemma i Uddevalla igen och ska i maj återvända till Sierra Leone för hemmareturen mot Niger. Med sig kommer han då att ha två svenska assisterande tränare, ett råd han fått av Lars Lagerbäck.

- Vilka det blir får vi se, men några har redan anmält intresse, säger Mattsson, som får vara kvar som förbundskapten åtminstone till november.

I Sierra Leones landslag återfinns AIK-spelarna Mohamed och Teteh Bangura.