Måndag 26 Sep
Stockholm

Maradona: ”Vi fick droger i kaffet”

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Hela Argentinas lag blev dopade inför play off-matchen mot Australien för att ta sig till VM 1994 – och Fifas nuvarande vice ordförande Julio Grondona kände till det, hävdar Diego Maradona.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
De var dopade enligt Maradona

Argentinas trupp i play off-matchen mot Australien 1993:

Sergio Goycochea, José Chamot, Sergio Vázquez, Oscar Ruggeri, Carlos MacAllister, Hugo Pérez, Fernando Redondo, Diego Simeone, Diego Maradona, Gabriel Batistuta , Abel Balbo (70’ Gustavo Zapata).

Förbundskapten: Alfio Basile

Efter intervjun i det argentinska tv-programmet Estudio Futbol – som gjorde på telefon från Madrid där Diego Maradona firade sin dotter Gianninas födelsedag – har det argentinska fotbollsförbundets mångåriga ordförande Julio Grondona vägrat att kommentera Maradonas version av vad som hände inför play off-matchen för 18 år sedan.

Men Diego Maradona står på sig.

– Vi hade säkert tio dopingkontroller men i den enda matchen som avgjorde om vi skulle till USA eller inte var det ingen dopingkontroll. Det var riggat och Grondona kände till det.

Pajkastningen har börjat

En anklagelse som blev starten på ett ordkrig med stora inslag av pajkastning. Maradona har därefter kallat 79-åriga Grondona ”gammal och gaggig” och uppmanat Argentinas president Cristina Fernández att avsätta honom.

– Jag är gammal men frisk och sund. Inte som vissa andra som inte är det, och inte av naturliga anledningar utan på grund av skapade problem, svarade Grondona i en inte särskilt maskerad anspelning på Maradonas tidigare drogproblem.

Maradonas svar: att dra Grondona inför rätta.

– Jag har inget att dölja: för femton dagar sedan var det sju år sedan jag tog droger. Det här går direkt till rätten. Jag vill att ni vet det och spelar in det: jag är ute efter Grondonas familj och dem som jobbade för Grondona under den här tiden, säger Diego Maradona till Clarín.

"The Socceroos" blev blåsta

Maradonas avslöjande i det argentinska tv-programmet Estudio Futbol har även rivit upp känslor Australien. Paul Wade, som var Australiens lagkapten, 1993 säger sig vara besviken när han får höra Maradonas senkomna bekännelse – men att det också är ett stort erkännande för ”The Socceroos” att Argentina kände sig tvungna att ta till sådana medel.

– Att ta komma en tum ifrån att slå ut dem från VM. Och de var dopade för att hamna där enligt vad som sägs – det gör bara vår prestation ännu större, säger Paul Wade, som även berättar att Diego Maradona kontaktade honom och Australiens assisterande tränare efter matchen.

– Maradona ringde upp, och det han sa var ”ni gjorde det riktigt bra, och era sorgetårar kommer att bli segertårar någongång snart”. Det var en rejäl klapp på axeln för oss och jag undrar om han tänkte ”jag ger er den komplimangen eftersom jag bara fuskade”, säger Paul Wade, enligt Soccerway.

Matchen där Argentina var dopade enligt Maradona:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Lundhs kritik: "Vi har varit naiva"

Publicerades: 1 timme sedan

Danmark missar slutspel – trots seger

Publicerades: igår 22:49

Tillbaka efter cancern – höll nollan

Publicerades: igår 20:06

Kulusevski: "Stort problem i Sverige"

Publicerades: igår 18:56

Folke tappade på Irland – delad 14:e plats

Publicerades: igår 18:30

Publiken kräver spanske förbundskaptenens avgång

Publicerades: igår 17:21

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.