Paraguay har väl inte imponerat. Men vidare är de i alla fall - efter tre raka kryss. Så länge man inte förlorar så…
1 av 8
Paraguay har väl inte imponerat. Men vidare är de i alla fall - efter tre raka kryss. Så länge man inte förlorar så… - Foto: Fernando Llano/AP/SCANPIX
Ett Venezuela som, mot alla odds, har gått vidare som tvåa i mästerskapets svåraste grupp.
2 av 8
Ett Venezuela som, mot alla odds, har gått vidare som tvåa i mästerskapets svåraste grupp. - Foto: Dolores Ochoa/AP/SCANPIX
Chile hade turen på sin sida mot Peru. Nu återstår frågan: har de turen med sig mot överraskningsgänget Venezuela?
3 av 8
Chile hade turen på sin sida mot Peru. Nu återstår frågan: har de turen med sig mot överraskningsgänget Venezuela? - Foto: Ramon Espinosa/AP/SCANPIX
Neymar satte två när Brasilien sänkte Ecuador i den sista och avgörande gruppspelsmatchen. "Inga konstigheter", tänkte den unge supertalangen.
4 av 8
Neymar satte två när Brasilien sänkte Ecuador i den sista och avgörande gruppspelsmatchen. "Inga konstigheter", tänkte den unge supertalangen. - Foto: Fernando Vergara/AP/SCANPIX
Diego Forlan och company har haft det jobbigt. Menkan det gå bättre mot Argentina, när mästerskapets giganter drabbar samman?
5 av 8
Diego Forlan och company har haft det jobbigt. Menkan det gå bättre mot Argentina, när mästerskapets giganter drabbar samman? - Foto: Ricardo Mazalan/AP/SCANPIX
Peru har verkligen imponerat. Så här firade Paolo Guerrero sitt 1-0-mål mot Mexiko.
6 av 8
Peru har verkligen imponerat. Så här firade Paolo Guerrero sitt 1-0-mål mot Mexiko. - Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX
Colombia dansar sig hela vägen till kvartsfinal.
7 av 8
Colombia dansar sig hela vägen till kvartsfinal. - Foto: Jorge Saenz/AP/SCANPIX
Sergio "Kun" Agüero räddade sitt Argentina med två baljor i den sista matchen. Här firar han med mannen som fortfarande inte kan börja leverera fullt ut i landslaget, Lionel Messi.
8 av 8
Sergio "Kun" Agüero räddade sitt Argentina med två baljor i den sista matchen. Här firar han med mannen som fortfarande inte kan börja leverera fullt ut i landslaget, Lionel Messi. - Foto: Felipe Dana/AP/SCANPIX

Copa America: Vägen till kvartsfinalerna

Nyheter24 ger er en uppdatering om ditt lag i kvartsfinalerna.


Så spelas resten av matcherna

Finalen av Copa América spelas nu under söndagen, då drabbar Uruguay samman med antingen Paraguay eller Venezuela. Det stod klart efter att Luiz Suarez skjutit hem segern för de mesta mästarna.

Den sista semifinalen drar igång klockan 02.45 och sänds i Canal Plus.

ARGENTINA. Det som började som en målsnål turnering har nu vänt på steken fullständigt. Det dröjde ända in till den sista gruppspelsomgången innan lagen äntligen visade att den sydamerikanska fotbollen fortfarande håller världsklass - och öste in 19 mål på de sex sista matcherna.

Nu står det i alla fall klart vilka lag som kommer drabba samman i kvartsfinalen. Och det finns en hel del utropstecken, lag som mot all förväntan har lyckats ta sig vidare och överraska hela den sydamerikanska fotbollsscenen.

Colombia - Peru

Ett av dessa överraskningslag är Peru, som kommer ställas mot ett gruppvinnande Colombia. Det vitröda gänget från den nordvästra sidan av kontinenten skulle vara slagpåsen i grupp C, men chockade alla genom att först kryssa mot Uruguay och sedan besegra Mexiko. Enda förlusten kom mot ärkerivalen Chile.

Hur det än går nu i kvartsfinalen har peruanarna ändå imponerat ordentligt och knep en slutspelsplats som en av de två bästa treorna.

Colombia vann grupp A - gruppen som förmodligen underpresterade allra mest. 1-0 mot Costa Rica, 0-0 mot Argentina och till sist 2-0 mot Bolivia stod colombianerna för. Resultat som tog de till toppen.

Nyheter24:s tips - Colombia går vidare.

Argentina - Uruguay

Kvartsfinalen med mästerskapets två stora besvikelser (mer om Brasilien senare). Argentina fortsätter att göra sina fans besvikna och var ytterst nära att åka ut ur Copa America. Men då klev Sergio Agüero fram och levererade ordentligt tillsammans med en viss Lionel Messi.

Agüero målade två gånger om i den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Costa Rica. 3-1-resultatet säkrade avancemang.

Samtidigt föll Diego Forlan och Uruguays spel samman i grupp C. Mesta mästarna vann endast en enda gång. Och det var i den sista och direkt avgörande matchen mot Mexiko.

Nyheter24:s tips - Uruguay går vidare.

Brasilien - Paraguay

Brasilien fortsätter att överraska - på ett negativt sätt. Landslagens landslag stod för mästerskapets tråkigaste match mot Venezuela (0-0), innan målskyttet kom igång med 2-2 mot Paraguay.

4-2 i den sista matchen mot Ecuador säkrade dock fortsatt spel i turneringen - och nu ställs de mot Paraguay igen. Bli inte förvånade om resan tar slut i kvarten för brassarna.

Paraguay fick det svårt i mästerskapets tuffaste grupp. Tre raka kryss senare lyckades laget dock ändå ta sig vidare som den andra av de två bästa treorna. Speciellt tack vare de sex målen de lyckades sätta på tre matcher.

Nyheter24:s tips - Brasilien går vidare.

Chile - Venezuela

"La Roja", eller helt enkelt Chile, fick det inte särskilt mycket enklare de heller. Det röda laget imponerade genom att vända och till slut även vinna öppningsmatchen mot Mexiko, men sedan blev det tufft.

De spelade förvisso bra mot Uruguay, men det dröjde ändå långt in i den andra halvleken innan de fick till kvitteringsmålet mot VM-semifinalisterna.

Och ännu gladare ska de vara för att de fick med sig alla pinnar mot Peru, där ett självmål i slutskedet av matchen såg till att Chile gick segrande ur grupp C.

Peru har imponerat. Men det har även Venezuela, som överraskande nog kom på en andraplats i mästerskapets förmodligen svåraste grupp. Laget fick med sig en pinne mot både Brasilien och Paraguay och segrade över Ecuador.

Nyheter24:s tips - Chile går vidare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!