"Vi kunde inte göra någonting annat"

- 09/08/2011, 11:17 -
1 av 4

Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX

2 av 4

Alastair Grant/AP/SCANPIX

3 av 4

Michael Lloyd/AP/SCANPIX

4 av 4

Dominic Lipinski/AP/SCANPIX

Det blir ingen match mellan England och Holland på onsdagen.

LONDON. Under natten till tisdagen tvingade polisen West Ham och Charlton att ställa in kvällens matcher på grund av de stora kravallerna i London.

Nu står det klart att det engelska fotbollsförbundet ställer in vänskapsmatchen mellan England och Holland, som skulle äga rum på Wembley på onsdagen.

– Jag är väldigt ledsen. Men det här var det enda vi kunde göra, säger förbundets ordförande David Bernstein - som inte ville kommentera om helgens Premier Leauge-premiär var i fara - på en presskonferens.

De våldsamma upploppen i London är inne i på tredje dagen och har spridit sig till flera förorter i huvudstaden. Samtidigt har det rapporterats om oroligheter i bland annat Birmingham, Bristol och Liverpool.

– Det var väldigt många aspekter som spelade roll. Speciellt spelarnas och tränarnas säkerhet, säger Bernstein och fortsätter:

– Vi kunde inte ge grönt ljus för att öppna portarna till Wembley. Vi kunde inte göra det.

"Bra beslut"

Men det är knappast så att spelarna ligger hemma och gråter för att de inte kommer få lira under onsdagen. Manchester United-stjärnan Rio Ferndinand är en av dem som backar beslutet.

"Det var bra gjort. Vem vill se en fotbollsmatch när vårt land befinner sig i kaos", skriver han på sin Twitter.