Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan styr landslaget via sms

1 av 3

JESSICA GOW/SCANPIX

2 av 3

Andreas Hillergren/SCANPIX

3 av 3

Pontus Lundahl/SCANPIX

Sport | 01/09/2011 11:14

Sms från Ibrahimovic: "Fokus på fotbollen. Glöm inte det."

Att Zlatan Ibrahimovic är kung i det svenska landslaget kan inte ha undgått många människor. Men att han värnar och bryr sig om sina lagkamrater även utanför planen kommer kanske som en liten chock. Och det är framför allt sättet han förmedlar sina väl valda ord som får en att lyfta på ögonbrynen och dra på smilbanden.

Emir Bajrami satt i en intervju med tidningen Offside. Helt plötsligt piper det till i fickan och landslagets vänstermittfältare tar upp telefonen:

- Sms från Zlatan. "Fokus på fotbollen. Glöm inte.", vad fan menar han med det? frågar sig en ställd Bajrami.

På fredag leder "Ibra" ut landslaget på Ferenc Puskás Arena i centrala Budapest. Innan matchen vet man aldrig riktigt vad den svenska lagkaptenen har sagt till sina medspelare, men att det är något underhållande eller kontroversiellt råder det väl inget tvivel om?

- Innan matchen mot Finland skojade Zlatan med mig om att jag inte kan göra mål, säger Bajrami.

När han väl stänkte in sin balja pekade Emir på den storvuxne Milanspelaren och konstaterade att han faktiskt visst kunde göra mål. Kort efter att Bajrami berättat sin historia från storsegern över Finland dimper det ner ännu ett sms.

- Zlatan. Jag frågade vad han menade. Nu skriver han: "Det vi snackade om, tappa inte huvudet. Det enda du gjorde bra den här veckan var ditt mål".