1 av 3
- Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Zlatan styr landslaget via sms

Sms från Ibrahimovic: "Fokus på fotbollen. Glöm inte det."


EM-kval nästa

På fredagen ställs Sverige mot Ungern i en tuff bortamatch i EM-kvalet.

Det blågula landslaget har haft det svårt mot ungrarna de senaste åren. Och frågan är om det kommer bli en lika jämn kamp som det har blivit de tidigare mötena.

Drabbningen sänds i alla fall på Tv4, med start klockan 19:35.

Att Zlatan Ibrahimovic är kung i det svenska landslaget kan inte ha undgått många människor. Men att han värnar och bryr sig om sina lagkamrater även utanför planen kommer kanske som en liten chock. Och det är framför allt sättet han förmedlar sina väl valda ord som får en att lyfta på ögonbrynen och dra på smilbanden.

Emir Bajrami satt i en intervju med tidningen Offside. Helt plötsligt piper det till i fickan och landslagets vänstermittfältare tar upp telefonen:

- Sms från Zlatan. "Fokus på fotbollen. Glöm inte.", vad fan menar han med det? frågar sig en ställd Bajrami.

På fredag leder "Ibra" ut landslaget på Ferenc Puskás Arena i centrala Budapest. Innan matchen vet man aldrig riktigt vad den svenska lagkaptenen har sagt till sina medspelare, men att det är något underhållande eller kontroversiellt råder det väl inget tvivel om?

- Innan matchen mot Finland skojade Zlatan med mig om att jag inte kan göra mål, säger Bajrami.

När han väl stänkte in sin balja pekade Emir på den storvuxne Milanspelaren och konstaterade att han faktiskt visst kunde göra mål. Kort efter att Bajrami berättat sin historia från storsegern över Finland dimper det ner ännu ett sms.

- Zlatan. Jag frågade vad han menade. Nu skriver han: "Det vi snackade om, tappa inte huvudet. Det enda du gjorde bra den här veckan var ditt mål".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.