Det blev inte som man hade hoppats i matchen mellan Sverige och Ungern.
1 av 3
Det blev inte som man hade hoppats i matchen mellan Sverige och Ungern. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Det var en besviken Erik Hamrén på dagens presskonferens.
2 av 3
Det var en besviken Erik Hamrén på dagens presskonferens. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Oscar Wendt blev gårdagens syndabock.
3 av 3
Oscar Wendt blev gårdagens syndabock. - Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX

Hamrén: "Vi är inte tillräckligt bra"

Förbundskaptenen skyller förlusten mot Ungern på kollektivet.


Grupp E

1. Holland 21 p (+27)

---

2. Sverige 15 p (+13)

---

3. Ungern 15 p (+6)

4. Finland 9 p (+3)

5. Moldavien 6 p (-5)

6. San Marino 0p (-44)

STOCKHOLM. Det var en minst sagt besviken förbundskapten på presskonferensen efter den jobbiga förlusten mot Ungern. En förlust som i praktiken innebär att chansen på direktkvalificering till EM gick i stöpet.

– Jag är grymt besviken över att det blev så här, men vi har bara oss själva att skylla. Vi är inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Erik Hamrén.

Sverige fick smaka på sin egen medicin

Sverige hade rest till Ungern med positiva minnesbilder i huvudena. Det var där, på Ferenc Puskás Stadium i Budapest, som Zlatan Ibrahimovic hade sänkt Ungern i slutminuterna - två gånger om. När klockan tickade iväg mot 90 minuter och resultattavlan visade 1-1, väntade hela det svenska folket på en ny frälsning signerad "Ibra".

Istället kom en smäll vi sen ska glömma: Tamás Priskin skickade iväg ett inlägg som seglade förbi både Oscar Wendt och Daniel Majstorovic, fram till en helt fristående Gergely Rudolf som från nära avstånd såg till att Ungern fick med sig tre poäng.

– "No excuses" är ett bra uttryck. Det finns inga ursäkter, vi skulle ha vunnit den här matchen, fastslår Hamrén på presskonferensen dagen efter förlusten.

Oscar Wendt stor syndabock

Efter den snöpliga torsken i Budapest kom det mesta att handla om vänsterbacken Oscar Wendt, som hade en katastrofal afton på sin vänsterbacksposition. 25-åringen inledde spektaklet med att orsaka en straff i den nittonde minuten. En straff som Tamas Hajnal - för svenskt vidkommande - lyckligtvis dundrade i ribban. Men Wendts mardröm hade bara börjat. Minuten innan halvtidsvilan var det Oscar Wendt som hamnade på efterkälken i Imre Szabics löpning och 1-0 var ett faktum.

Som kronan på verket fulländade det nyblivne Borussia Mönchengladbach-proffset katastrofkvällen med ytterligare två försvarstabbar. En fullständigt horribel hemåtpass som Andreas Isaksson med nöd och näppe kunde avvärja, följdes upp med en ny jätteblunder vid Rudolfs avgörande 2-1-mål.

Förbundskapten Hamrén vill dock inte skylla förlusten på enskilda individer.

– Jag bedömde att att Wendt var den bäst lämpade för uppgiften. Är det någon som ska hängas för det här så är det jag, säger Hamrén

"Storhet är att resa sig efter varje fall"

Trots den tunga förlusten har Sverige fortfarande chans att bli bästa grupptvåa. En plats som grannlandet Norge tog över efter gårdagens matcher. Nu handlar det om att resa sig upp så snabbt som möjligt, fastslår en revanschsugen Erik Hamrén.

– Storhet ligger inte i att aldrig falla. Storhet är att resa sig upp efter varje fall.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.