Nära nytt fiasko - då visade "Chippen" vägen

EM-kvalmötet mot San Marino blev en riktig rysare.

Läget i gruppen

Både Sverige och Holland har spelat åtta matcher, medan Ungern och San Marino har lirat nio.

Men ändå är det Sverige som ligger på en andra plats, sex pinnar bakom holländarna.

1. Holland - 24 poäng

2. Sverige - 18 poäng

3. Ungern - 18 poäng

4. Finland - 9 poäng

5. Moldavien - 6 poäng

6. San Marino - 0 poäng

SERRVALLE. Det krävdes 64 minuter och spel med en man mer för att Sverige skulle kunna spräcka nollan mot Europas sämsta landslag. Men när Kim Källström äntligen kunde bomba in ledningsmålet borta mot San Marino släppte det för Erik Hamréns blågula mannar.

Christian "Chippen" Wilhelmsson drygade ut bara minuterna senare med ett riktigt klassmål innan Martin Olsson satte spiken i kistan med sitt 3-0-mål strax därpå.

Inhopparen Tobias Hysén ordnade 4-0 innan "Chippen" fastställde 5-0-resultatet med hans andra mål för kvällen.

Uselt spel

Förutom de tre sena målen är det inte mycket gott som svenskarna kan ta med sig från drabbningen.

Anfallsspelet var under all kritik och varken Ola Toivonen - som byttes ut efter 57 minuter - eller Zlatan Ibrahimovic kunde få hål på det frenetiskt kämpande hemmalaget.

Till slut blev det ändå en bekväm 5-0-seger. Men Sverige kan knappast vara nöjda med hur de skötte sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.