- Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Zlatan: "Vi ska vinna båda matcherna"

Zlatan Ibrahimovic pratar om EM-kvalmatcherna och framtiden.


Återstående matcher

Den 7 oktober: Finland, borta.

Den 11 oktober: Holland, hemma.

Tabellen

1. Holland. Matcher: 8. Vinster: 8  34-5. Poäng: 24 

2. Sverige. Matcher: 8. Vinster: 6. Oavgjorda: 0. Förluster: 2.  Gjorda mål: 26. Insläppta: 8 poäng: 18 

3. Ungern 9 6 0 3 22-14 18 

4. Finland 8 3 0 5 15-14 9 

5. Moldavien 8 2 0 6 8-15 6 

6. San Marino 9 0 0 9 0-49 0

STOCKHOLM. Det räcker med en seger mot antingen Finland eller Holland för att Sverige ska kunna ta sig till playoff-spel. Men det är någonting som Zlatan Ibrahimovic gärna vill slippa.

– Nu är det två matcher och man har råd att tappa någon poäng. Men i playoff är det vinna eller försvinna - och jag vinner hellre båda matcherna som är kvar och går vidare direkt som bästa tvåa Men just är inte situationen så. Nu ska vi bara bli tvåa i vår grupp, säger den svenske lagkaptenen på presskonferensen inför fredagens EM-kvalmatch mot Finland.

Senaste gången Sverige drabbade samman med Finland krossade "Ibra" sina motståndare med ett hattrick. Matchen slutade 5-0, men någon enkel match kommer det inte att bli den här gången.

– Det kommer bli svårt. Vi vann den senaste och även om det såg enkelt ut, så var det inte det. Nu kommer det bli en helt ny match och de vill säkert hämnas. Och de har även lite övertag för att de spelar på hemmaplan. Men vi går in för att vinna och vi förbereder oss på bästa sätt och förhoppningsvis gör vi lika bra ifrån oss på fredagen som vi gjorde förra gången, säger han.

"Fotboll inte lika roligt längre"

På måndagen fyllde Zlatan Ibrahimovic 30 år. Och det är mycket som har hänt med stjärnan som för tio år sedan brukade leka på Malmö FF:s gräsmatta i superettan.

– Förut var det skoj, man var ute och lattjade. Nu är det nått som man gör, jag går ut, värmer upp, jag ska träna och sen går jag hem. Jag njuter i dag, men det är mer rutin. Förut kunde vi går ut och hitta på någonting med bollen, säger han och fortsätter:

– Men det blir så. En fotbollskarriär varar i tio till femton år och det gäller att ta vara på det. Det kommer nya saker i livet hela tiden och nu är jag på ett stadie där jag tittar på andra saker. Förut var det bara fotboll, ibland gick jag inte ens till skolan för att spela fotboll. I dag är det inte så.

– Jag kommer inte hålla på hur länge som helst. Ni kommer inte se mig gammal med grått hår. Jag kommer inte köra slut på mig på planen. Jag tycker att man ska sluta när man är på topp.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!