1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Svennis: "Gör Wenger till Englands förbundskapten"

Arsenal har gjort sin sämsta säsongsinledning på 40 år. Trots det vill Sven-Göran Eriksson se Arsene Wenger som nästa landslagstränare i England.


Arsenals mardrömsinledning

(B) Newcastle United 0-0

(H) Liverpool 0-2

(B) Manchester United 2-8

(H) Swansea 1-0

(H) Blackburn Rovers 3-4

(B) Bolton Wanderers 3-0

(H) Tottenham Hotspur 1-2

LEICESTER. I en stor intervju med engelska The Sun avfärdade Sven-Göran Eriksson kraven på att Harry Redknapp som Englands nya coach. Istället vill han ha en fransk lösning.

- Folk snackar om Redknapp, men jag är säker på att om FA kunde få Arsene Wenger så hade de tagit honom.

Anledningen till Svennis vill ha Wenger är hans passion för sporten.

- Man kan se hur mycket varje match betyder för honom. Men du kan också se han när det är VM eller EM. För han jobbar extra för fransk-tv. Och det är hans semester!

Fabio Capello har annonserat att han kommer dra sig tillbaka efter EM 2012. Att det skulle bli en ny icke engelsk förbundskapten ser inte Eriksson som några problem.

- När jag var tränare var min nationalitet det enda man snackade om. Men jag var först med att inte vara engelsk och nu är det snacket över.

Sven-Göran Eriksson rankas, efter Sir Alfred Ramsey, som Englands mest framgångsrika förbundskapten någonsin av FA. Trots det fick han sparken från jobbet.

- Det kvittar var du kommer i från, tar du dig inte till semifinalerna får du en tuff tid.

"Svennis" förlorade bara tre matcher under ordinarie tid som förbundskapten och tog England till fjärdeplatsen på världsrankingen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.