- Foto: Oskar Norrman

Kviborg: "På med älghornen!"

KRÖNIKA. Christopher Kviborg laddar inför fredagskvällens EM-kvalmatch mot Finland.


Återstående matcher

Den 7 oktober: Finland, borta.

Den 11 oktober: Holland, hemma.

Tabellen

1. Holland. Matcher: 8. Vinster: 8  34-5. Poäng: 24 

2. Sverige. Matcher: 8. Vinster: 6. Oavgjorda: 0. Förluster: 2.  Gjorda mål: 26. Insläppta: 8 poäng: 18 

3. Ungern 9 6 0 3 22-14 18 

4. Finland 8 3 0 5 15-14 9 

5. Moldavien 8 2 0 6 8-15 6 

6. San Marino 9 0 0 9 0-49 0

På med älghornen! Det är nu det ska avgöras!

Tusentals svenska supportrar fraktas nu över Östersjön till de tusen sjöarnas land, Finland. Vi har alla varit där innan, om det nu räknas som ett besök när man ligger utslagen i en hytt på en finlandsfärja ankrad vid Helsingfors kaj?

Det borde räknas. Färjan var det ja, efter noga uträkningar bestämde jag mig för en bojkott – det får bli flyget i stället. Min enorma skräck överlag för rostiga passagerarfärjor i kombination med ett klientel som skulle supa mig under bordet blev avgörande.

Via Nyheter 24:s granskning har vi fått lära oss att stadens största attraktion är en krog med en traktor inne i lokalen! Det låter som en våt dröm för alla svenska supportrar! Ja, dom som är från Borlänge alltså.

Erik Hamrén är, faktiskt, en pressad man. Förlust mot finnarna och Sverige kanske inte ens får kvala vidare. Ett Hamrén-lett landslag kanske spelar en ”roligare” fotboll men hans lag förlorar samtidigt matcher som Lars Lagerbäcks landslag aldrig hade tappat. Bortamatchen i Budapest var hemsk ur samtliga parametrar och flertalet spelare har fått sota för det. Bra så.

Finland är på sin höjd backhoppning, spjutkastare, lite ishockey och Linda Lampenius. Finland är inte bra på fotboll. Punkt.

Jag vet vad ni alla undrar! Spelar Jari Litmanen fortfarande? Klart han gör. Blott 40 år ung och han är garanterat än i dag den bästa finska fotbollsspelaren, Djurgårdens kvartett får ursäkta.

I mitt tycke finns det bara ett problem inför rysaren i Helsingfors. Det faktum att samtliga finländare hade skrattat tänderna av sig i ren lycka om Finland lyckats stjälpa Sveriges väg till EM. Frågan är om det finska landslaget är så pass laddade?

Finland kommer inte ge Sverige något gratis alls, det kommer att krävas en svensk prestation av klass, inte världsklass men utav ”sverigeklass”. En spelare som Zlatan Ibrahimovic blir så klart tongivande och kan svensken vara lika bra som under mötet på Råsunda mot Finland så är mycket vunnet.

Men framförallt handlar det om att sätta kusinen i öst på plats! Det handlar om att ha större älghorn, snyggare skumgummifingrar och dricka mer öl än finnarna! Det sistnämnda inser jag dock redan nu som icke realistiskt.

En trepoängare ska utkrävas, allt annat är en skam. Sverige ska inte tappa poäng i en fotbollsmatch mot Finland. Så enkelt är det. Jag tror att Sverige löser det och jag tror att Helsingfors stolthet kommer smugglas över Östersjön hem till Borlänge igen.

Jag önskar samtliga en trevlig resa över havet, jag lyckönskar dessutom den modiga personalen på Silja Line och Viking Line. Det kommer aldrig någonsin säljas så många GT med blinkande isbitar än vad som komma skall.

Vi syns vid traktorn allesammans. Krossa Finland!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!