1 av 2
2 av 2

Klantigt, Sverige

Det svenska U21-landslaget fick bara med sig en pinne i EM-kvalmatchen hemma mot Slovenien.


TRELLEBORG. Sverige var nära trepoängaren när Slovenien kom på besök. Men trots att det blågula hemmalaget ändå fick en straff tilldelad och fick spela sista kvarten med en man mer, så slutade drabbningen ändå med ett kryss.

Det var med femton matchminuter kvar att lira som domaren visade ut en bortaspelare, efter att inhopparen Samuel Armenteros gjorts ned i straffområdet. Oscar Hiljemark sumpade dock straffen - och minuten senare kunde gästerna kvittera Alexander Milosevics ledningsmål.

- Inte bra, vi vill förstås vinna på hemmaplan. Slovenien är bra så det är ingen skam i sig, men sättet och tiden vi släpper in målet på är inte godkänt, säger förbundskapten Håkan Ericson och fortsätter:

- Vi brukar vara täta i försvarsspelet men det blev långt mellan lagdelarna i dag. Mycket beroende på att vi inte fick någon riktigt rytm i passningarna och anfallsspelet, det var för mycket bolltapp som gjorde att vi blir utdragna.

Även Armenteros var besviken efter matchen.

- Det känns som en förlust. Vi skulle ha vunnit den här matchen, särskilt som dom spelar med 10 man och vi slarvar bort en ledning. Det får inte hända på den här nivån, inte med så bra spelare som vi har. Vi måste ha rutin nog att inte slarva bort en match, säger Arementeros till TV4 Sport.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.