En match som inte betydde någonting för Englands del, då de redan var klara för nästa sommars EM-slutspel.
1 av 3
En match som inte betydde någonting för Englands del, då de redan var klara för nästa sommars EM-slutspel. - Foto: Darko Bandic/AP/SCANPIX
Wayne Rooney visades ut i EM-kvalets sista gruppspelsmatch.
2 av 3
Wayne Rooney visades ut i EM-kvalets sista gruppspelsmatch. - Foto: Darko Bandic/AP/SCANPIX
Stjärnan missar EM:s hela gruppspel.
3 av 3
Stjärnan missar EM:s hela gruppspel. - Foto: Darko Bandic/AP/SCANPIX

Uefas hårda dom: Rooney stängs av i hela EM-gruppspelet

Wanye Rooney missar gruppspelet i EM.


England gästas av Sverige

Den 15 november gästas England av Sverige på Wembley. Mötet blir det 25:e mellan landslagen.

Drabbningen är en träningsmatch, men den gäller ändå väldigt mycket. Sverige har inte förlorat mot England sedan 1968 - och England vill gärna bryta sviten.

England tvingas klara sig utan Wayne Rooney i hela gruppspelet i EM 2012. Den 25-årige anfallaren drog på sig ett onödigt rött kort i den sista kvalmatchen - och får nu ett hårt straff av Uefa.

Det var efter en ful eftersläng i drabbningen mellan England och Montenegro som Manchester United-stjärnan visades ut. Någonting som han fick hård kritik för i hemlandet.

"Anfallaren stängs nu av från att spela för sitt landslag i de tre kommande Uefa-landskamperna som han skulle vara tillgänglig för", skriver Uefa i sin dom.

Det engelska fotbollsförbundet har till den 2 december på sig för att överklaga domen.

– FA kommer att invänta hela motiveringen från disciplinkommittén och överväga det fullt ut innan vi tar ett beslut internt om vi ska ge något svar till Uefa, skriver det engelska fotbollsförbundet i ett uttalande.

Här är Rooneys fula eftersläng

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.