Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SvFF om Gerndt: "Ord står mot ord"

- 14/12/2011, 13:47 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Svenska fotbollsförbundets Jonas Nystedt om misshandeldomen mot Alexander Gerndt: "Visar att ord står mot ord, inte enighet bland rätt."

STOCKHOLM. Linn Sandberg doktorrand i genusvetenskap från Linköpings Universitet reagerade på ett uttalande och skickade ett mejl och uppmanade Svenska fotbollsförbundet att ta avstånd våld mot kvinnor.

"Jag hoppas på att ni inom Svff går ut och tar tillbaks ert tidigare uttalande kring familjetragedi och visar att mäns våld mot kvinnor är oförenligt med Svffs hållning", skriver hon i brevet som hon har publicerat på facebook.

"Vi vet inte vad som har hänt"

Fotbollsförbundets informationschef Jonas Nystedt svarade Sandberg som hon sen publicerade på sin facebooksida. Nystedt betonade att de var mot alla sorters misshandel och hade inga synpunkter på domen men:

"Vi vet inte vad som har hänt. Domen visar att ord står mot ord, inte enighet bland rätt osv. Det har vi heller ingen synpunkt på. Men alla människor, oavsett vad de gjort eller gör, får sin dom och får gå vidare med livet", skriver Nystedt och fortsätter:

"I det här fallet är vi inte inblandade mer än om frågan: ska han få spela i landslaget eller inte? Det är förbundsstyrelsens ansvar, hittills har fängelse/fotboja varit principen, nu får de diskutera även detta. Oavsett vad man tror, vet eller tycker, är det så demokratin fungerar. Det förvånar mig att du inte ser detta som en tragedi för familjen, och i den ingår hustru, man, barn, släkt."

Alexander Gerndt hävdar att han är oskyldigt dömd men det är inte säkert att han överklagar.

- Jag mår riktigt dåligt och vet inte om jag vill slita upp det här igen, säger han via agenten Per Jonsson till fotbollskanalen.se.