19-åringen har sprutat in mål i holländska Eredivisie.
1 av 5
19-åringen har sprutat in mål i holländska Eredivisie. - Foto: BILDBYRÅN
Guidetti under sin tid i Manchester.
2 av 5
Guidetti under sin tid i Manchester. - Foto: Jeff Chiu/AP/SCANPIX
Manchester City-anfallaren, som för närvarande är utlånad till Feyenoord, gör dundersuccé i Holland.
3 av 5
Manchester City-anfallaren, som för närvarande är utlånad till Feyenoord, gör dundersuccé i Holland. - Foto: BILDBYRÅN
Frågan är om Guidetti är med till sommarens EM-slutspel?
4 av 5
Frågan är om Guidetti är med till sommarens EM-slutspel? - Foto: BILDBYRÅN
John Guidetti närmar sig A-landslaget med stormsteg.
5 av 5
John Guidetti närmar sig A-landslaget med stormsteg. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Guidetti hyllades av Hamrén: "Fantastiskt kul"

John Guidetti gjorde storsuccé i Manchester Citys ungdomslag. Nu öser han in mål i holländska Feyenoord.


Vem är John Guidetti?

John Guidetti inledde karriären i Brommapojkarna. Men bara några dagar innan den svenske jättetalangen fyllde 16 år gammal skrev han på ett tre år långt ungdomskontrakt med den engelska storklubben Manchester City.

Anfallaren med den stenhårda mentaliteten blev snabbt en av lagets bästa talanger, men han har trots det får lite med speltid i A-laget. I höstas lånades han därmed ut till holländska Feyenoord, där han på nio matcher har lyckats göra åtta mål. Dessförinnan hade han dessutom varit utlånad till moderklubben BP, där han blev lagets bäste spelare under den korta tiden som han var där.

– Vill man ha någonting så måste man lida. Ingen ge dig något, gå fram till dig och säga "här får du ett kontrakt med City". Vill du ha någonting så måste du själv ta det, säger han till Nyheter24.

Vem är din inspirationskälla?

– Mina pappa. Han är en inspirationskälla och hjälper mig väldigt mycket. Men det är inte bara en person heller, det är väldigt många. Mina familj, mina vänner, min flickvän… Som spelare är det Zidane och Ronaldo - gamla Ronaldo.

ROTTERDAM. Ännu en gång valde Erik Hamrén bort John Guidetti till en landslagssamling. Trots det, hyllade förbundskaptenen den svenske jättetalangen efter onsdagens presskonferens och menade att "ingen kan undgå John Guidetti" för tillfället.

– Det är fantastiskt kul. Jag blev jätteglad när jag hörde det och om det är någon jag vill som ska gilla och respektera mig, då är det honom. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte brydde mig. Det är jättekul, säger den 19-årige spelaren till Nyheter24.

Livet leker i allra högsta grad för Guidetti, som har varit stekhet i Feyenoord. På nio matcher har den offensive liraren lyckats sätta åtta mål och tar hela tiden små steg mot en debut i A-landslaget.

– Jag hoppas att jag gör det. Om han (Hamrén) gillar mig och jag fortsätter att prestera, så kanske det betyder någonting, säger den utlånade Manchester City-anfallaren.

Varför har det klickat för dig nu?

– Jag har fått chansen. Man kan inte säga att det inte har fungerat tidigare och att det helt plötsligt klickat för mig nu. Jag har fått chansen på högsta nivå nu och jag har tagit den.

Gerndt ute - dörrarna öppnas?

På onsdagskvällen meddelade det Svenska Fotbollsförbundet att den dömde kvinnomisshandlaren Alexander Gerndt kickas från landslaget. Men om det är någonting som öppnar upp för Guidetti, vill han inte ens tänka på.

– Nej, jag stressar inte med någonting. Jag träffade Gerndt för några dagar sedan bara och jag tyckte att han var en fantastiskt fin kille. Jag vet inte vad som har hänt och jag vill inte heller säga någonting om det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.