Fabio Capello har gjort sitt.
1 av 3
Fabio Capello har gjort sitt.
Fabio Capello har lämnat sin post.
2 av 3
Fabio Capello har lämnat sin post.
Bråket om John Terry blev sista droppen för den stenhårde italienaren.
3 av 3
Bråket om John Terry blev sista droppen för den stenhårde italienaren.

Capello avgår efter storbråk

Endast fyra månader återstår innan EM, där de bland annat drabbar samman med Sverige, går av stapeln. Då lämnar Fabio Capello England efter ett storbråk med förbundet.


John Terry-bråket

John Terry har varit i blåsväder en längre tid. När det engelska fotbollsförbundet, FA, valde att beröva mittbacken från kaptensbindeln blev italienaren rasande.

Men trots det valde alltså FA att strunta i Capello och såg till att Terry inte fick tillbaka bindeln. Något som alltså ska ha varit sista droppen för förbundskaptenen, som nu har avgått.

LONDON. Sveriges framtida EM-moståndare står utan förbundskapten. Med bara fyra månader kvar till sommarens stora mästerskap bekräftade det engelska fotbollsförbundet att Fabio Capello avgår - efter ett storbråk.

Den italienske demontränaren uppges ha varit rasande över det engelska fotbollsförbundets beslut att beröva John Terry på kaptensbindeln. Ett beslut som alltså blev för mycket för Capello, som tog över England vintern 2007.

– Vi vill tacka Capello för hans arbete med det engelska landslaget och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger FA:s ordförande David Bernstein i ett pressmeddelande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!