Sverige dominerade - hade lekstuga mot Kroatien

- 29/02/2012, 22:33 -
Sverige hade lekstuga borta mot Kroatien.
1 av 5

Sverige hade lekstuga borta mot Kroatien.

Zlatan Ibrahimovic inledde målskyttet efter 13 minuters spel.
2 av 5

Zlatan Ibrahimovic inledde målskyttet efter 13 minuters spel.

Lagkaptenen satte 1-0 på straff.
3 av 5

Lagkaptenen satte 1-0 på straff.

John Guidetti (t.v.) firar tillsammans med Sebastian Larsson (t.h.)
4 av 5

John Guidetti (t.v.) firar tillsammans med Sebastian Larsson (t.h.)

Lagkaptenen har nu gjort 29 landslagsmål.
5 av 5

Lagkaptenen har nu gjort 29 landslagsmål.

John Guidetti fick äntligen A-lagsdebutera med landslaget. Men det var Sebastian Larsson som stal målshowen när Sverige viftade bort hemmastarka Kroatien. Zlatan Ibrahimovic var briljant i sin nya roll.

ZAGREB. Det svenska EM-genrepet kunde knappast ha slutat bättre. 3-1-seger borta mot ett svårspelat Kroatien och två mål av en stekhet Sebastian Larsson.

Men det var inte bara den 26-årige Sunderlandmittfältaren som var på hugget i kväll. Hela det blågula landslaget visade att de är redo för sommarens stora mästerskap genom att dominera matchen mot kroaterna.

Svenskarna fick en riktig smakstart på Maksimirstadion. Men en som inte fick en lika lysande start var hemmamålvakten Stipe Pletinkosa, som först var nära en dundertabbe och sedan gjorde ned Rasmus Elm i straffområdet.

Domaren blåste straff och fram klev lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, som stenhårt satte 1-0 redan efter 13 minuters spel. Kroatien kvitterade dock bara med bara minuten kvar av första halvlek efter att Jonas Olsson råkat nicka in bollen i eget mål. Kommunikationen med Andreas Isaksson misslyckades den gången.

Mål på första touchen

Men i den andra halvleken kom Sverige igång på riktigt. En pigg "Ibra" letade sig fram och avancerade mot kroaternas straffområde. Bollen letade sig till slut fram till inhopparen Larsson som gjorde mål med sin första touch i matchen.

– Det var lite turligt för min del. Det var ett fint anfall och jag följde upp så gott det gick. Sen den dök den bara upp och då var bara att lägga in den, säger målskytten till TV3.

Och med drygt 20 minuter kvar var det dags igen. Med en elegant pass hittade Ibrahimovic fram till Larsson, som började på bänken då han kände sig "hängig" inför matchen. Mittfältaren slog till och satte 3-1 - ett mål som blev matchens sista.

Talangen debuterade

Den 19-årige jättetalangen John Guidetti hoppade in till andra halvlek, men gjorde inget större väsen av sig när Sverige körde över Kroatien. Efter matchen konstaterade ändå Zlatan Ibrahimovic att Guidetti ska med till EM.