Måndag 27 Sep
Stockholm

Hodgson vet vad som väntar: "Blir inte lätt"

Han ska alltså leda England mot Sverige.
1 av 5
Han ska alltså leda England mot Sverige. Foto: SCANPIX
Roy Hodgson tar över det engelska landslaget.
2 av 5
Roy Hodgson tar över det engelska landslaget. Foto: AP/SCANPIX
"Erfarenhet, förmåga och med meriter av att bygga ett vinnande lag gör Hodgson till rätt kandidat" sa FA:s ordförande David Bernstein.
3 av 5
"Erfarenhet, förmåga och med meriter av att bygga ett vinnande lag gör Hodgson till rätt kandidat" sa FA:s ordförande David Bernstein. Foto: AP/SCANPIX
"Jag är en väldigt lycklig man som får chansen att leda mitt land".
4 av 5
"Jag är en väldigt lycklig man som får chansen att leda mitt land". Foto: Julian Finney/Getty Images
Bernstein och Hodgson under presskonferensen.
5 av 5
Bernstein och Hodgson under presskonferensen. Foto: Michael Regan/Getty Images

I dag blev det klart att den förre Halmstad- och Malmö FF-tränaren blir Englands nye förbundskapten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Därför avgick Fabio Capello

Det hela började med att John Terry hamnade i blåsväder efter att ha kallat Anton Ferdinand för rasistiska slagord. Då valde det engelska fotbollsförbundet, FA, att frånta Chelsea-spelaren lagkaptensbindeln.

Ett beslut som fattades utan den dåvarande förbundskaptenen Fabio Capellos godkännande. När italienaren fick reda på vad FA hade gjort blev han alldeles rasande och avgick i protest - bara månaderna innan sommarens EM-slutspel.

Sedan dess har Stuart Pearce styrt laget tillfälligt, men nu har alltså Roy Hodgson tagit över permanent.

LONDON. Det var på gång ett tag, men nu är allting helt klart. Roy Hodgson, 64, tar över det engelska landslaget - och blir den som ska leda "The Three Lions" mot Sverige i EM.

- Erfarenhet, förmåga och med meriter av att bygga ett vinnande lag gör Hodgson till rätt kandidat, säger FA:s ordförande David Bernstein under presskonferensen.

Hodgson har skrivit på ett fyraårskontrakt med England och blir landets 13:e permanenta tränare.

-Det är en väldigt stolt dag för mig och jag är en väldigt lycklig man som får chansen att leda mitt land, säger Hodgson och fortsätter:

- Jag ser fram emot jobbet och alla vet att det inte är en lätt uppgift. Jag hoppas också att alla kommer att stå bakom laget - från fans till spelare.

Engelsmannen lämnar Premier League-klubben West Bromwich Albion efter säsongens slut och börjar uppdraget som tränare den 14 maj.

64-åringen har varit förbundskapten för Schweiz, Förenade Arabemiraten och Finland. Enligt Bernstein kommer erfarenheterna "mycket väl till pass".

Hodgson fick meddelande från Redknapp

Det ryktades länge om att Harry Redknapp var på väg att bli förbundskapten. FA:s ordförande säger att det fanns fler kandidater:

- Det var aldrig något tvåmans-race, säger Bernstein.

Trots det har Redknapp pekats ut som den solklara rivalen. I dag fick Hodgson ett röstmeddelande från Tottenhamtränaren. Hodgson säger att han har "stor respekt för Harry" och att han kommer att svara honom.

- Jag hoppas att vi kommer fortsätta vara vänner.

Struligt i England

64-åringen tar över efter tillfällige tränaren Stuart Pearce, som tog över efter att Fabio Capello slutat. Italienaren lämnade sitt uppdrag med bara några månader kvar till sommarens stora mästerskap efter att det engelska fotbollsförundet, FA, fråntagit John Terry lagkaptensbindeln utan förbundskaptenens godkännande.

Sin första match som förbundskapten gör han mot Belgien den 2 juni på Wembley.

Kommentera
Kopiera länk
Dela