Gerndt som i höstas dömdes för misshandeln av sin exfru.
1 av 3
Gerndt som i höstas dömdes för misshandeln av sin exfru. - Foto: Andreas Hillergren/ Scanpix
Erik Hamrén fick på måndagens presskonferens svara på frågor om uttagningen av Alexander Gerndt.
2 av 3
Erik Hamrén fick på måndagens presskonferens svara på frågor om uttagningen av Alexander Gerndt. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Trots skador på Johan Elmander, John Guidetti och Markus Rosenberg, samt att Tobias Hysén blev petad får Mathias Ranégie inte chansen i landslaget.
3 av 3
Trots skador på Johan Elmander, John Guidetti och Markus Rosenberg, samt att Tobias Hysén blev petad får Mathias Ranégie inte chansen i landslaget. - Foto: Scanpix

"Att tänka politiskt är inte min grej"

Erik Hamrén om uttagningen av Alexander Gerndt - som dömdes för hustrumisshandel.


Hamrén om varför Mathias Ranégie inte får någon chans:
"Bra fotbollsspelare som har gjort det bra. Inte riktigt den spelartypen som jag vill ha. Den typen han har är Ola och Zlatan bättre, som nia. Jag önskar en mer djupledsgående forward. Men Ranegié är bra spelare."

STOCKHOLM. På onsdag var det tanken att Alexander Gerndt skulle göra comeback i landslaget. Men en skada var i vägen för anfallaren. 

På dagens presskonferens fick förbundskaptenen motivera beslutet att ta ut Gerndt i truppen, Utrecht-spelaren som i höstas dömdes för misshandeln av sin ex-fru.  

– Både förvånad och inte förvånad över att folk reagerar. Förstår att folk har olika uppfattningar, säger Hamrén. 

Efter att Gerndt överklagat domen valde förbundet att häva landslagsavstängningen. Hamrén varken hann eller tänkte prata med Gerndt om situationen. 

– Nej, jag har tittat på det sportliga. Vilka som är tillgängliga för mig. Jag tänker inte politiskt, det är inte min grej. Det är det styrelsen som gör, säger Hamrén och fortsätter: 

– Gerndt och Marcus Berg stod närmast när Johan Elmander, Markus Rosenberg och Tobias Hysén försvann.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!