"Alexander kan inte representera sitt land med det bagaget"

- 16/08/2012, 09:17 -
My Gerndt kommenterar nu det faktum att Alexander Gerndt, som dömts för misshandel, får spela i landslaget igen.
1 av 2

My Gerndt kommenterar nu det faktum att Alexander Gerndt, som dömts för misshandel, får spela i landslaget igen.

Andreas Hillergren/ Scanpix

Erik Hamrén har tidigare uttalat sig om att han ser till det sportsliga när han tar ut truppen.
2 av 2

Erik Hamrén har tidigare uttalat sig om att han ser till det sportsliga när han tar ut truppen.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Förbannad. My Gerndt går till attack mot förbundet efter uttagningen av hennes misshandelsdömda exman.

I en intervju med Feministisktperspektiv.se kommenterar nu My Gerndt det faktum att hennes exman får spela för landslaget igen. Det var i december domen föll mot Alexander Gerndt, som fanns skyldig till misshandel i det uppmärksammade målet. 

Gerndt valde sen att överklaga domen till Hovrätten och fallet tas upp igen i november. 

Det svenska fotbollsförbundet valde först att stänga av Gerndt, som missade EM, men låter honom nu representera Blågult igen i väntan på rättegången.

–  Min uppfattning om SvFF, ja, fotbollslag överhuvudtaget, är att allt bara handlar om prestation, sedan blir det ju större om du är med i landslaget. Det är ett hedersuppdrag. Det viktiga borde vara att man är en bra person, en bra förebild. Du ska representera ditt land och då ska man inte ha ett sånt bagage som Alexander har, säger My Gerndt till Feministiskt Perspektiv och berättar att förbundet aldrig hört av sig till henne: 

– De är väl i en sådan position att de måste ta ställning och då går inte jag först helt enkelt. Hela fotbollsmentaliteten, under de år jag levt med den, fokuserar på att prestera på planen. Spelarna ska bara tänka på det och allt annat är ointressant.

My Gerndt efterlyser nu en förändrad attityd hos förbundet. 

– Det enda jag önskar är att allt ska vara över och att Alexander får vård så han kan bli en bra pappa till våra barn, säger My Gerndt.

Förbundskaptenen har tidigare kommenterat uttagningen av Alexander Gerndt - och meddelat att han inte väger in det som hänt 

– Jag har tittat på det sportsliga. Vilka som är tillgängliga för mig. Jag tänker inte politiskt, det är inte min grej. Det är det styrelsen som gör, säger Erik Hamrén.

Aftonbladet är Svff:s  vice ordföranden Rose-Marie Frebran oförstående till My Gerndts argument och säger angående och menar att bara för att man är en landslagsspelare behöver man inte vara en förebild.

– Vem ska vara jury för det? Ska du inte få spela i landslaget om du varit full på krogen? Inte ens politiker är hundra procent perfekta människor.