Ex-landslagsbacken Petter Hansson gör sensationell comeback i division 4-klubben Sunnersta.
1 av 3
Ex-landslagsbacken Petter Hansson gör sensationell comeback i division 4-klubben Sunnersta. - Foto: Scanpix
Hansson har bland annat mött superstjärnor som Cristiano Ronaldo under sin karriär. Nu blir det inte riktigt lika namnkunnigt motstånd i division 4 Uppland.
2 av 3
Hansson har bland annat mött superstjärnor som Cristiano Ronaldo under sin karriär. Nu blir det inte riktigt lika namnkunnigt motstånd i division 4 Uppland. - Foto: Scanpix
Här syns Hansson i sin senaste professionella klubb, franska Monaco.
3 av 3
Här syns Hansson i sin senaste professionella klubb, franska Monaco. - Foto: Scanpix

Petter Hansson gör comeback – i division 4

Den förre landslagsbacken är tillbaka på fotbollsplanen. Petter Hansson har gjort klart med division 4-klubben Sunnersta.


Hanssons proffskarriär

Halmstads BK (1999-2002)

SC Heerenveen (2002-2007)

Stade Rennais FC (2007-2010)

AS Monaco (2010-2012)

Hansson landslagsfacit

43 landskamper, 2 mål.

UPPSALA. Petter Hansson, med 43 landskamper på meritlistan, lade skorna på hyllan efter vårsäsongen med franska Monaco och flyttade hem till Sverige. Men den förre landslagsförsvararen kunde inte hålla sig borta från fotbollen. Nu gör han comeback – i division 4-laget Sunnersta, otroligt nog.

– Det känns helt overkligt, helt galet! Han har varit med och tränat ett tag och det har ju lyft våra träningar otroligt. Och nu när han bestämt sig för att spela med oss, det är nu man börjat fatta det, säger David Olingdahl, tränare för Sunnersta, till Fotbolldirekt.se.

Hansson, som bland annat gjorde ett mål i EM-slutspelet 2008, har själv valt att börja spela. Olingdahl säger att det aldrig var frågan om några övertalningsförsök från klubbens sida.

– Det är inte vi som har lockat honom direkt. Han har flyttat till Sunnersta och har cykelavstånd till träningen. Sen har han en storebror som jobbar som ordförande för fotbollssektionen i föreningen och även hoppar in ibland, säger tränaren till Fotbolldirekt.se.

Supervärvningen, sett ur klubbens perspektiv, är mer än välkommen. I skrivande stund ligger Sunnersta näst sist i division 4 Uppland med bara fyra omgångar kvar. Petter Hansson kan i andra ord vara den som räddar kvar klubben i serien.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!