Tyskland kammade enkelt hem tre poäng. - Foto: SCANPIX
Mesut Özil gjorde två mål. - Foto: SCANPIX
Tysken sänkte Färöarna.
Tysken sänkte Färöarna. - Foto: SCANPIX

Drömstart för Sveriges skräckmotståndare

Tyskland fick en smakstart i VM-kvalet. Färöarna krossades enkelt med 3-0 och tyskarna kunde inkassera kvalets första trepoängare.

6. Färöarna, 0 poäng

HANNOVER. Sveriges skräckmotståndare i VM-kvalet, Tyskland, kunde knappast ha fått en bättre start på resan till det stora mästerskapet i Brasilien 2014. Blåbärsnationen Färöarna kunde enkelt viftas bort av de tyska jättarna - som till slut vann förkrossande 3-0.

Det dröjde dock förvånansvärt länge innan första målet gjordes. Nästan 25 minuter hade nämligen tickat iväg när Mario Götze satte drabbningens första mål, och sedan skulle dessutom åskådarna på AWD-Arena få vänta tio minuter in i den andra halvleken innan de skulle få nästa mål.

Då var det Real Madrids Mesut Özil som gjorde mål. En bedrift som han upprepade med knappt 20 minuter kvar att spela.

Irland vände och vann

Desto svårare blev det dock för Sveriges andra svåra VM-kvalmotståndare. Irland var nämligen väldigt illa ute borta mot Kazakstan och låg under med 0-1 ända fram till den 89:e minuter. Då slog bortalaget tillbaka blixtsnabbt två gånger om genom Robbie Keane och Kevin Doyle, som säkrade irländarnas trepoängare.