Erik Hamrén understryker vikten av att vinna fasta situationer mot Kazakstan.
1 av 3
Erik Hamrén understryker vikten av att vinna fasta situationer mot Kazakstan. - Foto: Bildbyrån
Gällande skadeläget är inte Hamrén orolig, trots att flera spelare dras med småskvanker, Zlatan bland annat.
2 av 3
Gällande skadeläget är inte Hamrén orolig, trots att flera spelare dras med småskvanker, Zlatan bland annat. - Foto: Bildbyrån
Även Elmander har känningar i foten.
3 av 3
Även Elmander har känningar i foten. - Foto: Bildbyrån

"Fasta situationer är viktiga"

Det kommer att handla mycket om fasta situationer i kvalpremiären mot Kazakstan. I alla fall om man får tro förbundskapten Erik Hamrén.


MALMÖ. Med en dag kvar till VM-kvalpremiären mot Kazakstan är det fokus på bolltempo och fasta situationer som gäller för landslaget.

- I dag har vi tränat på tempo för att få kvicka fötter, det krävs tempo i spelet och att vi spelar likadant som mot Kina då vi satte fart direkt och flyttade bollen, kom in mellan och bakom med bra fart på bollen. Vi har tittat på offensiven och defensiven, nött, tränat och pratat fasta situationer. Ska vi slå Kazakstan så måste vi göra en bra match. Fasta situationerna är viktiga i de här matcherna. Motståndarna kan vara minst lika bra om inte bättre på dem, säger förbundskapten Erik Hamrén under dagens presskonferens.

"De har ett ansvar mot sin egen kropp"

Hamrén om skadeläget.

- Johan känner av sin fot, så är det. Det gör Zlatan också och säkert någon annan också. De flesta känner av något här och där.

Går det att lita på att spelarna är ärliga när det gäller skador?

- Det gäller att skapa en god relation och en egen bedömning. De flesta spelarna vill spela. Man kan få relation i en grupp så man känner vad jag kan prestera för laget i dag. Jag tycker nog det aldrig varit några problem i min tränarbana. De har också ett ansvar mot sin egen kropp. Känner de att det går sönder så står de nog över. Jag har inte sett några problem med det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!