Sergei Ostapenko är Kazakstans främste målskytt – med sex mål på 31 landskamper.
1 av 2
Sergei Ostapenko är Kazakstans främste målskytt – med sex mål på 31 landskamper. - Foto: Kazak Football Federation/KFF.kz
Sergei Ostapenko (liggande med nr. 9), här i närkamp med den han jämförs med i hemlandet Kazakhstan – Wayne Rooney.
2 av 2
Sergei Ostapenko (liggande med nr. 9), här i närkamp med den han jämförs med i hemlandet Kazakhstan – Wayne Rooney. - Foto: Bildbyrån

Hotet: Kazakstans egen Wayne Rooney

Här är blåbärsnationens stjärnskott som ska göra livet surt för det svenska försvaret. Han kallas Kazakstans egen Wayne Rooney – Sergei Ostapenko.


Ostapenkos karriär

FC Almaty (2003-06, 2008) 117 matcher, 27 mål.

FC Tobol (2007) 26 matcher, 10 mål.

Royal Antwerp FC, Belgien (2008) Inga matcher.

FC Aktobe (2009) 9 matcher, inga mål.

FC Lokomotiv Astana (2010) 27 matcher, 6 mål.

FC Zhetysu (2011-12) 32 matcher, 5 mål.

Kazakstanska landslaget (debut 2007) 31 landskamper, 6 mål.

Källa: Wikipedia.org

MALMÖ. Många förväntar sig en enkel resa när Sverige tar sig an blåbärsnationen Kazakstan i Malmö på tisdagskvällen. Och det är inte så konstigt med tanke på motståndarnas rutin.

Kazakernas mest meriterade spelare och främste stjärna i det lag som kliver ut på Swedbank Stadion är anfallaren Sergei Ostapenko – med 31 landskamper. Han är dessutom den främste målskytten i landslaget med sex fullträffar.

Ostapenko har kallats för Kazakstans Wayne Rooney för sin tuffa spelstil, men frågan är om Jonas Olsson och Andreas Granqvist kommer få särskilt svårt med honom. Det mest imponerande moståndet den 190 centimeter långe anfallaren lyckats göra mål mot är Ukraina – i en 3-1-förlust för fyra år sedan. Ostapenkos främsta merit inom klubbfotbollen är en flytt till belgiska Royal Antwerp 2008, men där fick han inte en minuts speltid innan han flyttade hem till Kazakstan igen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!