Frustration var det nog fler än Zlatan som kände i VM-kvalpremiären mot Kazakstan.
Frustration var det nog fler än Zlatan som kände i VM-kvalpremiären mot Kazakstan. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Tråkigt Sverige tog tre poäng

Sverige bjöd på ett sömnpiller av sällan skådat slag när man hemmaslog Kazakstan med 2-0 hemma på Swedbank Stadion i Malmö. Ett volleyskott från Rasmus Elm och ett sent mål av Marcus Berg räddade Sverige från ett fiasko.


MALMÖ. Sveriges väg mot Brasilien-VM började ikväll med ett riktigt sömnpiller på Swedbank Stadion i Malmö. Kazakstan besegrades med 2-0 efter mål av Rasmus Elm och Marcus Berg.

– Vi måste börja bra offensivt. Fallgroparna är väl att vi inte spelar vårt spel, och att de får lägen på fasta situationer, sa Erik Hamrén till TV4 innan matchen.

Det verkar dock ha brustit i kommunikationen mellan spelare och förbundskapten. Även om Sverige tog kommandot från början hade de svårt att skapa farliga lägen. Det märktes klart och tydligt att Johan Elmander har en bit kvar till storformen, inte minst när han i den 27:e minuten drog på sig en onödig varning efter en ful tackling bakifrån. Till slut lossnade det dock för Sverige. I den 37:e minuten volleysköt Rasmus Elm in 1-0 efter ett misslyckat Mikael Lustig-skott. Det var en något frusterad Elm som analyserade första halvlek.

– Vi slarvar, det måste gå fortare. Vi måste försöka flytta bollen snabbare, sade målskytten till TV4 i paus.

Andra halvlek började något bättre med ett perfekt inlägg från Sebastian Larsson som Zlatan var väldigt nära att nicka in. I den 56:e minuten byttes en halvskadad Ola Toivonen ut mot Emir Bajrami. Rasmus Elm byttes in mot Anders Svensson, som gjorde sin 133:e landskamp, i den 63:e minuten. Matchen tappade helt det lilla tempo som fanns och var ett riktigt sömnpiller. En Elmander helt ur slag ersattes av Marcus Berg i den 85:e minuten. Berg fick avsluta matchen med ett mål på en briljant passning från Zlatan.

– Vi fick inte till den matchen vi önskade. Vi hade jobbigt att få till det, alldeles för många felpass. Vi kom inte upp i rätt nivå, sade en måttligt road Hamrén efter matchen.

Nästa kvalmatch spelas mot Färöarna den tolfte oktober.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!