Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trots kritiken - Ranégie med i landslaget

Hamrén inledde presskonferensen med att tala till de svenska fansen.
1 av 4

Hamrén inledde presskonferensen med att tala till de svenska fansen.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Mathias Ranégie lär vara betydligt mycket gladare idag än efter senaste uttagningen.
2 av 4

Mathias Ranégie lär vara betydligt mycket gladare idag än efter senaste uttagningen.

AP

Tobias Sana klubbyte till Ajax ledde till landslagsspel.
3 av 4

Tobias Sana klubbyte till Ajax ledde till landslagsspel.

Frank Augstein

Fulhams Alexander Kacaniklic fick till slut en plats i landslaget.
4 av 4

Fulhams Alexander Kacaniklic fick till slut en plats i landslaget.

Ap

Sport | 02/10/2012 15:43

Inför presskonferensen snackades det om hur vida Hamrén skulle spela säkert eller satsa på något nytt. Med facit i hand kan man säga att förbundskaptenen satsar på något lite nyare.

STOCKHOLM. Erik Hamrén tog på tisdagen ut den svenska landslagstruppen till Sveriges nästa två VM-kvalmatcher mot Färöarna och Tyskland, och truppen innehöll lite av det gamla och ovanligt mycket av det nya då Mathias RanégieTobias Sana och Alexander Kacaniklic fanns med i truppen. En av de stora snackisarna inför var Ranégies vara eller inte vara i landslaget efter att han blivit petad senast och uttalat sig i media om det.

– Jag har aldrig sagt att hans spelartyp inte passar. Mathias kan vara, jag ska inte säga en joker men en viktigt ingrediens, sa Hamrén på presskonferensen.

Hamrén svarade även på vad han tyckte om den kritik som Ranégie riktade mot Hamrén efter den senaste uttagningen.

– Jag skulle bli besviken själv om jag inte kom med, sen har vi olika sätt att uttrycka det men det har aldrig varit något problem med Mathias.

Oerfarne Sana uttagen

Tobias Sana var nästa skräll i Hamréns trupp. Mittfältaren har en bra säsong bakom sig i IFK Göteborg och han har fortsatt spela bra i Ajax där han gjort tre mål på sex matcher. Trots att 23-åringen inte har en enda landskamp under bältet har hans framgång i Europa inte lämnat Hamrén oberörd.

– Jag vet att han inte har någon landskamp sedan tidigare. Han har spelat på hög nivå, han har en speed som jag gillar, sa Hamrén om Sana.

Fulham-stjärnan får till slut chansen

Även Alexander Kacaniklic fick till sist sin landslagsplats. Redan inför Kina-matchen fick Hamrén kritik för att han inte tog ut Fulham-spelaren i landslaget. Då menade Hamrén att en U21-match alltid går före en träningsmatch.

–  Men i tävlingsmatch går A-landslaget före, sa Hamrén.

Talade till fansen

Erik Hamrén passade även på att tala till de svenska fansen, kanske gjordes det med tanke på det ganska sömniga svenska landslag som mötte Kazakhstan i senaste kvalmatchen.

– Vi jämförs ofta med hur det var innan jag kom som förbundskapten. Vi släpper in fler mål nu, men som ni alla fans vet så är det inte bara antal insläppta mål som räknas. Vi tar mer poäng än tidigare och vi kommer att fortsätta att försöka spela en så positiv och offensiv fotboll som bara möjligt.

Hamrén hyllade fansens medverkan under EM i Ukraina och han betonade hur viktigt deras stöd är

– Vi behöver ert stöd nu, i medgång och motgång så behöver vi ert stöd. Tillsammans är vi starka, tillsammans är vi jävligt starka.