Mathias Ranégie är tillbaka i landslaget.
1 av 4
Mathias Ranégie är tillbaka i landslaget. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Ranégie är glad över landslagsuttagningen.
2 av 4
Ranégie är glad över landslagsuttagningen. - Foto: Bildbyrån/RICHIARDI FOTOCRONACHE
Ranégie fick en drömstart i Udinese. I första matchen från start sänkte han Milan med två mål.
3 av 4
Ranégie fick en drömstart i Udinese. I första matchen från start sänkte han Milan med två mål. - Foto: Bildbyrån/RICHIARDI FOTOCRONACHE
Ranégie säger att han visat att han är tillräckligt bra att möta bättre backar än i allsvenskan. På bilden syns Milanduon Ignazio Abate och Riccardo Montolivo.
4 av 4
Ranégie säger att han visat att han är tillräckligt bra att möta bättre backar än i allsvenskan. På bilden syns Milanduon Ignazio Abate och Riccardo Montolivo. - Foto: Scanpix

Ranégie: "Har väntat på det länge"

Hånet är glömt – nu är Mathias Ranégie uttagen i landslaget. Udinese-anfallaren kommer med gott självförtroende efter succéstarten i Serie A: "Har visat att jag klarar mig mot bättre backar."


UDINE. Mathias Ranégie rasade över att han inte blev uttagen till träningsmatchen mot Brasilien i augusti och hånade förbundskaptenen Erik Hamrén på Twitter. Men nu är fejden glömd. När Hamrén på tisdagen presenterade sin trupp till VM-kvalmatcherna mot Färöarna och Tyskland fanns Udinese-anfallaren med.

– Kul att komma med. Jag har väntat på det här länge. Dessutom är tajmingen bra, jag känner mig i bra form, säger Mathias Ranégie till Nyheter24.

Ranégie lämnade Malmö FF i slutet av augusti, på transferfönstrets sista dag. 28-åringen är nu utlandsproffs i Udinese – och har fått en drömstart. I första matchen från start sänkte anfallaren Milan med ett mål.

– Jag har bara varit här i tre veckor, men fått hävda mig mot bättre backar än i allsvenskan. Det är skönt att jag klarar mig rätt bra mot sånt motstånd.

Utspelet inför Brasilienmatchen ångrar han dock i efterhand.

– Det var kanske lite klantigt gjort. Men jag tror inte det finns några hard feelings.

Har du snackat med Erik Hamrén om det?

– Nä, det har inte behövts. Han var inte arg så vi har haft ett lättsamt snack bara. Men vi har pratats vid innan det också, han har kollat hur jag har haft det.

Vill du etablera dig i landslaget från och med nu?

– Vi får se. Jag vill känna på det här först och ta dessa två matcher innan jag uttalar mig.

Men något grattis-sms från lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic har inte trillat in.

– Nä, fast varför skulle han göra det egentligen? Jag känner honom inte och han håller inte på och gratulerar folk... Han jobbar inte på det viset.

Ranégie är blygsam om sina förhoppningar när speltid kommer på tal.

– Jag är glad över att bara komma med. Det är en stark trupp och vi får se på träningarna hur han (Erik Hamrén) ska komponera laget. Han har nog ingen fast elva.

Hur många mål gör du mot Färöarna om du får spela?

– Haha... Det skulle ju vara kul om man fick göra något mål. Men som sagt, jag är glad om jag bara får spela.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Ludvig Åberg flyger vidare – efter succén i US Masters

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.