Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Han var ju en karaktär"

- 10/10/2012, 16:20
1 av 2

Jonatan Qvist/Nyheter24

2 av 2

Jonatan Qvist/Nyheter24

För Allsvenska fotbollsspelare gäller ofta "drömmen om Europaspel". Adam Johansson valde en annan väg, och flyttade till Seattle för spel i den amerikanska ligan.

STOCKHOLM. Adam Johansson lämnade IFK inför säsongen 2012 efter åtta säsonger med göteborgarna. Flyttlasset gick till USA och Seattle Sounders, ett lag där bland annat Fredrik Ljungberg huserade under en säsong. 

– Det går väl lite historier om honom precis som alla andra stora spelare, säger Adam Johansson till Nyheter24 när han träffade pressen innan onsdagens träning.

Vad är det för historier som går om Fredrik?

– Det håller jag för mig själv.

Han känner dock ingen press att han förväntas vara som Ljungberg.

– Vi är ju helt olika spelartyper. Från fansen känner jag ingen press alls, men kanske i omklädningsrummet och så. Han var ju en karaktär.

Adam Johansson menar att amerikanerna gärna vill att man ska vara en stark karaktär, och att det är viktigt att man får ut sitt namn. 

– Det är de duktiga på. Men om det finns några sådana förväntningar på mig så kommer jag inte att infria dem.

Saknar IFK-fansen

Adam Johansson trivs i USA och tycker om inramningen på arenorna, i senaste klubbmatchen när Seattle mötte Portland hade de en publiksiffra på 66 000 personer.

– Fansen är väldigt bra och positiva. Men det är som mycket annan idrott i USA, fotboll är en show där man ska ha kul.

Ibland saknar han dock den svenska supporterkulturen med borta- och hemmasupportrar som sjunger.

– Jag kan sakna det ibland, senaste matchen tågade Portlands supporters utanför arenan när vi kom dit och då känner man att det är en betydelsefull match.

Stora förändringar på kort tid

Trots att han lämnat IFK så försöker han följa med i hur det går i Allsvenskan på internet. Seattle-backen tror att det stora problemet i IFK just nu är att det har skett för stora förändringar på för kort tid.

– Du får in väldigt mycket nya spelare och en ny tränare, för att det ska sätta sig kan det ta lite tid, säger han.