Debutanten fixade iskallt kvitteringen.
Debutanten fixade iskallt kvitteringen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Kacaniklic sköna debut

Tre minuter. Så länge hann Alexander Kacaniklic vara på planen innan han fick göra sitt första landslagsmål.

Sverige var minst sagt i brygga när Erik Hamrén gjorde ett dubbelbyte som skulle komma att förändra matchen mot Färöarna. In med rutinerade Anders Svensson och debutanten Alexander Kacaniklic.

Tre minuter senare stod det 1-1. Kacaniklic gjorde mål tre minuter in i sin landslagsdebut. På en delikat passning från Zlatan Ibrahimovic placerade han säkert in bollen i det bortre hörnet, otagbart för den färöiske målvakten Gunnar Nielsen.

– Jag ville komma in och förändra matchen. Sen får jag en bra passning från Zlatan och jag kan göra mål, sa Kacaniklic till TV4 efter matchen.

Kvitteringen blev början på vändningen som Zlatan fullbordade med kvarten kvar att spela då kan brunkade in bollen i mål och Sverige undvek totalt fiasko mot Färöarna.