Tisdag 28 Sep
Stockholm

Elmander trotsar smärtan - spelar på tisdag

Johan Elmander spelar mot Tyskland på tisdag. Trots att han inte är helt återhämtad från sin fotskada.
Johan Elmander spelar mot Tyskland på tisdag. Trots att han inte är helt återhämtad från sin fotskada. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Sverige får tillbaka Johan Elmander till tisdagens möte med Tyskland. Anfallaren spelar trots att fotskadan inte är helt läkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Johan Elmander saknades i fredags när Sverige med nöd och näppe lyckades vända och vinna mot Färöarna. En fotskada satte stopp för spel. Men anfallsstjärnan är klar för spel mot det betydligt svårare motståndet Tyskland på tisdag, trots att han inte läkt ihop helt än.

– 100 procent är det absolut inte. Det ömmar fortfarande i foten och jag har haft två dagar när jag har tränat med boll och det har känts bra. Förhoppningsvis kommer det att fortsätta under de närmaste dagarna, i dag går jag och tränar för första gången med laget och kanske trycker till lite mer, säger Elmander till Fotbollskanalen

Det är ett mindre benbrott i foten som hindrat Elmander från spel, något som skapat frustration hos 31-åringen.

– Jag har en jättefrustration inne i mig, när man inte kan slå till bollen, när man inte kan skjuta riktigt. När man kommer i läge kanske man lägger över den på vänstern och skjuter i stället. Det har varit en frustrerande tid. Men förhoppningsvis så har de här 14 dagarna hjälpt.

Av Sveriges insats i fredags att döma så lär Johan Elmander behövas på tisdag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela