Tisdag 28 Sep
Stockholm

"We need to show braveheart"

Erik Hamrén bjöd inte på några överraskningar inför mötet med Tyskland i morgon.
1 av 2
Erik Hamrén bjöd inte på några överraskningar inför mötet med Tyskland i morgon. Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Undrar om Zlatan kommer att le lika stort i morgon kväll?
2 av 2
Undrar om Zlatan kommer att le lika stort i morgon kväll?. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Erik Hamrén hymlar inte med att det blir en svår match mot Tyskland. Men han säger också att all press ligger på Tyskland och att det gynnar Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Sverige kommer att ställa upp defensivt i morgon mot Tyskland. Nej, landslagets presskonferens inför morgondagens VM-kvalmöte med Tyskland bjöd inte på några större överraskningar. Förutom att Erik Hamrén drog en filmreferens när han fick frågor från utländska journalister.

– Vi kommer ha ett mittfält med mer defensiv balans än tidigare. Sedan får vi möjlighet att byta in mer offensiva spelare under matchens gång. Grunden är att vi inte kommer gå ut med tron att vi ska föra matchen. Vi möter ett av världens bästa lag i mina ögon. De vann alla matcher i EM-kvalet senast och vunnit samtliga hitills också. Det är möjligt att de är favoriter att vinna alla här också. Ska vi vinna här måste vi vara väldigt, väldigt bra defensivt, sa Erik Hamrén.

Hamrén tror att Sverige har en chans om de har marginalerna på sin sida.

– Vi måste ha en Andreas Isaksson i mål som gör några fantastiska räddningar. Vi måste ha lite flyt, att bollen går stolpe ut och inte stolpe in. Sedan måste vi vara effektiva för vi kommer inte få så många målchanser i en sådan här match. Jag tror största möjligheten att göra mål på Tyskland är på omställningar när vi vinner boll.

Förbundskaptenen understryker också viken av att Sverige slår ur underläge i morgon.

–  Ingenting talar för att vi ska vinna i morgon utan allt talar för att Tyskland ska vinna. Det kanske är det som talar för oss.

Kommentera
Kopiera länk
Dela