Argentina är klara för en träningsmatch mot Sverige.
1 av 3
Argentina är klara för en träningsmatch mot Sverige. - Foto: Ap
Zlatan och resten av det svenska landslaget möter England den 14 oktober.
2 av 3
Zlatan och resten av det svenska landslaget möter England den 14 oktober. - Foto: Darko Vojinovic/Scanpix
Den sjätte februari kan Zlatan och Messi mötas på den nya nationalarenan.
3 av 3
Den sjätte februari kan Zlatan och Messi mötas på den nya nationalarenan. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Svenska drömmötet: Zlatan mot Messi

Lionel Messi mot Zlatan Ibrahimovic på Friends Arena? Mötet blir nu sanning då Argentina kommer till Sverige i februari för en träningsmatch.


Kommande landskamper på Friends Arena

14 oktober: Sverige - England

6 februari: Sverige - Argentina

22 mars: Sverige - Irland

STOCKHOLM. Sverige ställs mot Argentina i en träningsmatch på Friends Arena. Den sjätte februari har FIFA satt datum för träningsmatcher och då kommer Argentina till Sverige för en träningsmatch. Erik Hamrén är mycket nöjd med att drömmatchen blir av.

- Det är en mycket bra motståndare och vi får gratulera alla gemensamma krafter som gjort detta möjligt. Nu har vi mött Tyskland, England, Frankrike, Brasilien på kort tid, före det två matcher mot Holland och så nu Argentina. Fantastiskt motstånd för ett trots allt litet fotbollsland som Sverige, säger Hamrén.

Senaste mötet: Dödens grupp

Senast Sverige mötte Argentina var i VM 2002 i den grupp som kallades "Dödens grupp" (Sverige, Argentina, England, Nigeria). I gruppspelsmötet mot Argentina knorrade Anders "Tacos" Svensson in en klassisk frispark som innebar ett oavgjort resultat för Sverige. Då mötte vi mot stjärnor som Gabriel Batistuta och Hernan Crespo. I februari kommer de svenska landslagsspelarna ställas mot storstjärnor som Lionel Messi, Ezequiel Lavezzi och Sergio kun Agüero.

- Messi är en makalös spelare, en världstjärna. Nu ställs han mot Sverige och vår egen världsstjärna och lagkapten, Zlatan Ibrahimovic, säger Hamrén till Svenskfotboll.se.

Men först ut är favoritmotståndaren England som kommer till Sverige den 14 oktober.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!