Torsdag 22 Apr
Stockholm

Gerndt orkar inte med spel i landslaget

Alexander Gerndt avstår landslagsspel på grund av folks reaktioner på att han blev uttagen över huvud taget.
1 av 2
Alexander Gerndt avstår landslagsspel på grund av folks reaktioner på att han blev uttagen över huvud taget. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Erik Hamrén trodde att Gerndt skulle klara av landslagsspel men så blev det inte.
2 av 2
Erik Hamrén trodde att Gerndt skulle klara av landslagsspel men så blev det inte. Foto: Jens Lindqvist / Nyheter24

Alexander Gerndt petar sig själv i VM-kvalet mot Irland – på grund av människors reaktioner att han blev uttagen över huvud taget:
– Jag klarar inte av att delta just nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Anfallare i truppen:

Tobias, Hysén, Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen.

Tänkbara ersättare:

Markus Rosenberg, Mathias Ranégie, Marcus Berg, Erton Fejzullahu, Samuel Armenteros. 

Det var många som funderade på hur Erik Hamrén tänkte när han tog ut en misshandelsdömde Alexander Gerndt i landslagstruppen mot Irland i tisdags. Hamrén svarade då:

– Jag har frågat honom hur han har det. Han säger att han har gått vidare och det gör vi också. Jag har full respekt för att folk har synpunkter på det, det får vi räkna med och det räknar Alexander också med. Men min tro efter snacket med honom är att det inte ska påverka honom negativt.

"Jag klarar inte av att delta"

Men pressen blev för hård för Gerndt som nu lämnar sin plats till förfogande.

– På grund av den negativa uppmärksamheten kring min person klarar jag just nu inte av att delta. Därför är det bättre att jag lämnar återbud redan nu och jag vädjar om förståelse för mitt beslut, säger anfallaren till svenska fotbollsförbundets hemsida.

Erik Hamrén trodde att Gerndt skulle kunna hantera de hårda orden som han skulle få höra och läsa – men han förstår också hans beslut.

"Han sa då att han var redo"

– Jag förstod att det skulle bli reaktioner på uttagningen av honom. Det var också därför jag ville prata med honom i förväg. Han sa då att han var redo och att han var beredd på att det kunde väcka en hel del uppmärksamhet. Men i efterdyningarna av presskonferensen har han mått dåligt. Han känner nu att han inte kan komma hem till Sverige och prestera vad som krävs av honom i landslaget.

Landslaget letar nu efter en ersättare till Gerndt i anfallet.

– Vi har några alternativ som vi pratade om redan i samband med uttagningen, men ingenting är klart ännu, säger Hamrén till svenska fotbollsförbundets hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela