Jonas Olsson är tudelad kring Gerndt vara eller inte vara i landslaget.
1 av 5
Jonas Olsson är tudelad kring Gerndt vara eller inte vara i landslaget. - Foto: BILDBYRÅN
Gerndt som dömdes för misshandel av sin före detta fru.
2 av 5
Gerndt som dömdes för misshandel av sin före detta fru. - Foto: BildbyrŒån / Marcus Ericsson
West Bromwich-spelaren: "Man representerar ändå Sverige".
3 av 5
West Bromwich-spelaren: "Man representerar ändå Sverige". - Foto: BILDBYRÅN
Olsson passar även på att skicka en känga till pressen: "Ibland upplever jag att vissa reportrar inte är kompetenta nog att bedöma", säger han om att få kritik.
4 av 5
Olsson passar även på att skicka en känga till pressen: "Ibland upplever jag att vissa reportrar inte är kompetenta nog att bedöma", säger han om att få kritik. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Jonas Olsson är en av Sveriges viktigaste spelare i VM-kvalet.
5 av 5
Jonas Olsson är en av Sveriges viktigaste spelare i VM-kvalet. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån

"Tror på förlåtelse – men man representerar ändå Sverige"

Landslagets mittback Jonas Olsson, 30, är ofta i hetluften och är inte rädd för att säga vad han tycker. Nu är han den första som berättar vad han tycker om att Alexander Gerndt får spela i landslaget:– Jag tror på förlåtelse och andra chanser. Sedan finns det andra faktorer som är viktiga att ta ställning till just i landslaget, säger han till Café.


Till skillnad från många fotbollsspelare är West Bromwich Jonas Olsson frispråkig och tvekar inte att uttrycka sig om allt från politik till sina relationer med kändisar. Många kanske minns hans tweet mot Sverigedemokraterna i höstas.

Han är nu den första i landslaget att kommentera hur han ser på att misshandelsdömde Alexander Gerndt får spela i den blågula dressen – även om han väljer orden noga.

– Det känns som en fråga man inte vill kommentera närmare, säger han i en stor intervju med Café och fortsätter:

– Men generellt kan jag säga att jag tror på förlåtelse och andra chanser. Sedan finns det andra faktorer som är viktiga att ta ställning till just när det gäller ett landslag. Man representerar ändå Sverige.

Olsson är inte heller rädd att ge journalistkåren en känga. Tidigare i vintras var det Expressen som fick sin del av kakan.

 

Olsson kommenterar:

– Men det går ju inte ihop! Det är jävligt konstigt! Samtidigt handlar det där om att man ibland rycks med i ett korståg mot kvällspressen. För Aftonbladet och Expressen handlar det bara om att slå sin konkurrent. Agendan är så tydlig. Jag har inga problem med att ta kritik, men ibland upplever jag att vissa reportrar inte är kompetenta nog att bedöma, säger han till magasinet. 

"Kan kännas jävligt konstigt att tjäna pengar för att jaga en boll"

30-åringen säger själv att han inte är noga med det flashiga och lyxiga livet som många fotbollsspelare gärna vill stoltsera med. Samtidigt ryktas det om att han tjänar 30 miljoner kronor om året på sitt yrke. Något som han inte skäms över, men samtidigt förstår är mycket i relation till andra.

– Jämfört med morsan, som jobbar på sjukhus, kan det kännas jävligt konstigt att jag tjänar så mycket för att jaga en fotboll. Men samtidigt är det en marknadsekonomi. Man kommer att stå där vid 35 utan arbetslivserfarenhet. Då gäller det att ha trygghet, säger han till Café.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!