Erik Hamrén presenterade på onsdagen truppen till de kommande VM-kvalmatcherna.
1 av 4
Erik Hamrén presenterade på onsdagen truppen till de kommande VM-kvalmatcherna. - Foto: SCANPIX SWEDEN AB / SCANPIX SWEDEN
Förbundskaptenen bjöd inte på några större överraskningar.
2 av 4
Förbundskaptenen bjöd inte på några större överraskningar. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Erkan Zengin får en ny chans i landslaget.
3 av 4
Erkan Zengin får en ny chans i landslaget. - Foto: SCANPIX SWEDEN AB / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX
Och självklart Zlatan Ibrahimovic.
4 av 4
Och självklart Zlatan Ibrahimovic. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Inga överraskningar i Hamréns VM-kvaltrupp

I juni spelar Sverige tre viktiga landskamper i fotboll som kan avgöra en hel sommars glädje eller olycka – nu är matchtruppen uttagen.


Kommande matcherna

2013-06-03 Sverige–Makedonien

2013-06-07 Österrike–Sverige 

2013-06-11 Sverige–Färöarna

STOCKHOLM. På onsdagen höll det Svenska fotbollsförbundet en presskonferens där förbundskapten Erik Hamrén presenterade vilka 23 spelare som ska presentera Sverige i junis tre matcher.

Den 3 juni spelar landslaget en träningslandskamp mot Makedonien. Efter den följer två oerhört viktiga VM-kvalmatcher mot först Österrike i Wien och sedan Färöarna hemma på Friends arena.

Truppen innehåller inte några större överraskningar. Enda skillnaderna i från truppen mot Irland är att Rasmus Bengtsson ersätter Mikael Antonsson och att Johan Elmander ersätter Alexander Gerndt. 

"Han har gjort det bra"

Förra trupputtagningens stora skräll Erkan Zengin får ännu en chans efter att ha imponerat på Hamrén.

– Det är en spelare som är väldigt duktig en mot en och som skapar mycket öppningar. Han kan göra det där oväntade och lilla extra, säger Hamrén och fortsätter:

– Han har gjort det bra i sitt klubblag och gjorde ett bra intryck sist.

Sverige ligger på en fjärde plats i VM-kvalgruppen fast med samma poäng som både Irland och Österrike som båda har spelat en match mer. Leder gör Tyskland och Sverige behöver helst två vinster för att koppla ett stadigt grepp om andraplatsen och för att hålla drömmen om gruppseger levande.

Hela truppen:

Målvakter: Andreas Isaksson (Kasimpasa), Kristoffer Nordfeldt (SC Heerenveen), Johan Wiland (FC Köpenhamn)

Försvarare: Rasmus Bengtsson (Twente), Andreas Granqvist (Genoa), Mikael Lustig (Celtic), Per Nilsson (Nürnberg), Jonas Olsson (West Bromwich) Behrang Safari (Anderlecht), Oscar Wendt (Borussia Mönchengladbach)

Mittfältare/anfallare: Jimmy Durmaz (Genclerbirligi), Rasmus Elm (CSKA Moskva) Johan Elmander (Galatasaray) Samuel Holmén (Istanbul), Tobias Hysén (IFK Göteborg) Zlatan Ibrahimovic (Paris SG) Anders Svensson (Elfsborg) Alexander Kacaniklic (Burnley), Kim Källström (Spartak Moskva), Sebastian Larsson (Sunderland), Ola Toivonen (PSV Eindhoven), Pontus Wernbloom (CSKA Moskva), Erkan Zengin (Eskisehirspor)

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.