Fredrik Ljungberg fick inte de hyllningar han var värd av landslaget under Fotbollsgalan förra året tycker Pär Lernström.
1 av 6
Fredrik Ljungberg fick inte de hyllningar han var värd av landslaget under Fotbollsgalan förra året tycker Pär Lernström. - Foto: Bildbyrån
Ingen i landslaget ställde sig upp och gav Ljungberg en stående ovation under Fotbollsgalan.
2 av 6
Ingen i landslaget ställde sig upp och gav Ljungberg en stående ovation under Fotbollsgalan. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Pär Lernström, som ledde galan, tycker att "vuxna människor inte ska bete sig så".
3 av 6
Pär Lernström, som ledde galan, tycker att "vuxna människor inte ska bete sig så". - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Han antyder att det kan ha med den frostiga relationen mellan Zlatan och Ljungberg att göra.
4 av 6
Han antyder att det kan ha med den frostiga relationen mellan Zlatan och Ljungberg att göra. - Foto: BILDBYRÅN / ANDREAS L ERIKSSON
Men här pratar "Ljungan" åtminstone med sina gamla landslagskompisar.
5 av 6
Men här pratar "Ljungan" åtminstone med sina gamla landslagskompisar. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Och här även med Zlatan. Men det var åtta år sedan.
6 av 6
Och här även med Zlatan. Men det var åtta år sedan. - Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Landslaget vägrade hylla Ljungberg på Fotbollsgalan

Landslaget och det svenska fotbollsförbundet hyllade inte Fredrik Ljungberg i Fotbollsgalan förra året – det hävdar programledaren Pär Lernström:– Jävligt tråkigt sätt att hantera situationen på, säger han i senaste numret av Café.


Lagerbäck om Zlatans och Ljungbergs konflikt

– Ibland blev det ett verbalt munhuggande. Och ibland gick de in en tackling fulare. Det fanns en spänning mellan de båda hela tiden, sa den före detta förbundskaptenen Lars Lagerbäck i podden Agendasättarna i april.

Lagerbäck tror att konflikten uppstod eftersom båda är alfahanar. 

– Båda vill vara dominanta. Ju mer etablerade de blev, desto mer ville de bestämma. Sen är båda vinnarskallar, men de är absolut olika som personer, sa han i podden.

Att Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg inte var och är bästa vänner har varit känt länge. Zlatan beskrev bland annat den gamle Arsenal-spelaren som en "primadonna" i sin bok.

Förra året fick Ljungberg under jubel ta emot Fotbollskanalens hederspris på Fotbollsgalan för sina insatser på planen. Men alla jublade inte. Programledaren och radioprofilen Pär Lernström, som ledde galan, berättar i senaste numret av Café att landslaget och det svenska fotbollsförbundet inte ställde sig upp och gav Ljungberg stående ovationer – som resten av Globen.

"Vuxna människor ska inte bete sig så"

– Det var ett jävligt tråkigt sätt att hantera situationen på. Vuxna människor ska inte bete sig så. Visst, nu är det en person i laget som har lite privata problem med honom, sitt ner du, men här snackar vi om folk som spelat med honom, jobbat med honom, rest med honom. I det läget visar man sin respekt för en yrkesman. Det vore intressant att höra fotbollsförbundet motivera varför man inte stod upp, säger han.

Lernström tar upp att det finns en konflikt mellan Ljungberg och ”en annan, inte helt okänd, svensk fotbollsprofil”.

"Har inget minne om situationen"

– Jag orkar inte spä på skvallret. Men det vore intressant att höra den nytillträdde ordföranden (Karl-Erik Nilsson) motivera varför han inte reste sig upp när en spelare hyllades på en gala som han själv arrangerade, säger han till Café.

Det svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, som var på plats under galan, känner inte igen sig i Lernströms ord.

– Jag har inget minne av situationen men förmodar att jag stod upp om nu inte TV-bilderna visar något annat. Vi var inte alls involverade i någon diskussion om något sådant. Ljungberg är en av våra största genom tiderna och det var fantastiskt trevligt att han hyllades på vår fotbollsgala. Det gjordes på ett väldigt fint sätt av alla som var på plats och folket framför tv-apparaterna, säger han till Aftonbladet

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.