Fredag 23 Apr
Stockholm

Zlatans stöd till Hamrén: "Han ska fortsätta även om vi missar VM"

Zlatan stöttar sin förbundskapten.
1 av 4
Zlatan stöttar sin förbundskapten. Foto: Bildbyrån
Han vill att Hamrén ska sitta kvar även om Sverige misslyckas att nå VM-slutspelet.
2 av 4
Han vill att Hamrén ska sitta kvar även om Sverige misslyckas att nå VM-slutspelet. Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Zlatan känner sig i bra form säger han.
3 av 4
Zlatan känner sig i bra form säger han. Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Han berättar dessutom att han har gått ner några kilo.
4 av 4
Han berättar dessutom att han har gått ner några kilo. Foto: BILDBYRÅN / ANDREAS L ERIKSSON

Erik Hamrén har kritiserats för att det svenska landslaget har varit ojämna i sitt spel. Men världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, 31, stöttar sin förbundskapten:
– Erik gör det på bästa sätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Är landslaget beroende av Zlatan?

– Det tror jag inte. Jag känner mig stark, det har gått bra de åren jag har spelat. Jag känner att jag utvecklas fortfarande. För varje säsong känner jag att jag blir bättre och bättre. Att laget skulle vara beroende av mig? Nej, jag är bara en pusselbit i det hela, säger Zlatan på presskonferensen. 

22 spelare, en plan och en oerhört viktig VM-kvalmatch – men bara en världsstjärna. Irlands assisterande förbundskapten Marco Tardelli räds Zlatan Ibrahimovic inför fredagens match

Men i Sverige är vi mer oroliga för landslagets ojämna form och många kritiserar förbundskaptenen Erik Hamrén för det svenska försvarsspelet. Zlatan visar dock sitt stöd för Hamrén.

– Jag tycker att Erik ska fortsätta även om vi missar VM. Men det är inte jag som ska bestämma det. Jag kan bara tänka på mig själv, Erik gör det på bästa sätt men nu ska vi inte tänka på det. Vi har ett kval, säger han på onsdagens presskonferens och fortsätter:

"Vi är inte favoriter längre"

– Jag tycker att Erik har gjort det bra. Vi fick spela i EM. Det är inte som tidigare, när vi var favoriter att vinna gruppen. Får du Tyskland i din grupp, de andra har också utvecklats. Varje match man tror är lätt är svår. Tro mig. Jag är på planen varje gång. Det är samma sak i klubblaget.

Zlatan vet hur Sverige ska göra för att vinna mot Irland – och är redo att ta smällen om det inte går. 

– Jag tror att vi ska hitta lugnet i vårt spel. Om jag kan ge dem det, att jag kan ta det ansvaret. När det går mindre bra, att det blickas mot mig. Att de inte blir fega i sitt spel. Låt allt komma på mig, om det blir jobbigt är det jag som ska ta ansvaret. Låt kritiken komma mot mig. Kan jag ge medspelarna det lugnet så ska jag göra det.

"Jag har gått ner några kilo"

Zlatan, som gjorde mål för första gången under säsongen för Paris Saint-Germain förra helgen, känner sig i bra slag inför den viktiga matchen.

– Jag känner mig i bra form. Jag har gått ner några kilo, de jag behövde gå ner. Fotbollsmässigt känns det också bra. Fick göra mål senast. Laget känns bra. Vi har tränat bra, bra träningar och alla ser fram emot matchen. Det kommer att bli spännande. Matchen är viktig, men jag tror inte att det är vinna eller försvinna. Det är en del matcher kvar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela