Torsdag 15 Apr
Stockholm

Anders Svensson startar mot Irland

Anders Svensson får starta mot Irland.
Anders Svensson får starta mot Irland. Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON

"Anders Svensson håller inte för 90 minuter". Det har Erik Hamrén tidigare sagt – men nu ändrar han sig och låter veteranen starta mot Irland i kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Startelvan

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Anders Svensson, Albin Ekdal, Alexander Kacaniklic – Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander.

Frågorna har varit många inför den näst sista landslagssamlingen det här VM-kvalet. Vilka får förbundskapten Erik Hamréns förtroende att leda mittförsvaret mot Irland? Vilka ska styra innermittfältet? 

På träningarna innan kvällens match mot Irland har svaret på de frågorna varit Mikael Antonsson och Per Nilsson som mittbackar medan Albin Ekdal och Anders Svensson får husera på innermittfältet. 

Vinner Sverige i kväll?

Det blir också så som Sverige ställer upp.

Vilket bör göra den tidigare landslagsbacken Teddy Lucic nöjd. Lucic tippade nämligen att Sverige skulle förlora om inte Anders Svensson startar matchen.

"Anders är en av få som vågar hämta boll och lugna ner spelet oftast. Som det har varit i många matcher så har mittfältarna vänt ryggen till spelet och backlinjen har tvingats söka längre och svårare spel, vilket de och laget tyvärr inte har klarat av. Och Hamrén har ju sagt att Anders inte orkar 90 minuter, så han lär väl inte starta i dag heller", skrev han tidigare till Nyheter24

Men Lucic hade fel – betyder det då att Sverige vinner i kväll?

Kommentera
Kopiera länk
Dela