Anders Svensson får starta mot Irland.
Anders Svensson får starta mot Irland. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON

Anders Svensson startar mot Irland

"Anders Svensson håller inte för 90 minuter". Det har Erik Hamrén tidigare sagt – men nu ändrar han sig och låter veteranen starta mot Irland i kväll.


Startelvan

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Anders Svensson, Albin Ekdal, Alexander Kacaniklic – Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander.

Frågorna har varit många inför den näst sista landslagssamlingen det här VM-kvalet. Vilka får förbundskapten Erik Hamréns förtroende att leda mittförsvaret mot Irland? Vilka ska styra innermittfältet? 

På träningarna innan kvällens match mot Irland har svaret på de frågorna varit Mikael Antonsson och Per Nilsson som mittbackar medan Albin Ekdal och Anders Svensson får husera på innermittfältet. 

Vinner Sverige i kväll?

Det blir också så som Sverige ställer upp.

Vilket bör göra den tidigare landslagsbacken Teddy Lucic nöjd. Lucic tippade nämligen att Sverige skulle förlora om inte Anders Svensson startar matchen.

"Anders är en av få som vågar hämta boll och lugna ner spelet oftast. Som det har varit i många matcher så har mittfältarna vänt ryggen till spelet och backlinjen har tvingats söka längre och svårare spel, vilket de och laget tyvärr inte har klarat av. Och Hamrén har ju sagt att Anders inte orkar 90 minuter, så han lär väl inte starta i dag heller", skrev han tidigare till Nyheter24

Men Lucic hade fel – betyder det då att Sverige vinner i kväll?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.